separator
Info
ZABAVAAKTUELNO

auto-tech

SPREMITE SE: Fejsbuk donosi revolucionarnu promenu!


Ima preko 2 milijarde aktivnih korisnika!


Fejsbuk želi da bude prisutan u svim sferama i svuda na planeti, čak ukoliko ovo znači i da će morati da kreira sopstveni internet.

Kompanija je nedavno predstavila Terragraph - 60Ghz wireless sistem koji može da provodi internet velikom brzinom kroz zgrade u urbanim oblastima. Qualcomm će dodati Terragraph tehnologiju u svoje dolazeće čipove, krčeći put za proizvođače da kreiraju 60GHz opremu za prenos signala.

Dve kompanija planiraju da sa probnim testovima nove tehnologije započnu tokom 2019. godine.

Autor: Pixabay.com

Fejsbukova i Qualcommova tehnologija je bazirana na 802.11ay WLAN standardu, koji koristi 60Ghz frekvencije i nudi prenose do 20-40 Gbps, na razdaljini od 300-500 metara.

Međutim, Fejsbuk i Qualcomm su ovaj sistem preradili sa poboljšanjima kao što su veliki sistemi sa antenama, sinhronizirani nodovi, TDMA protokoli i drugo.

Ove tehnologije će omogućiti signalima da prebrode prepreke u urbanim okruženjima, opsluže više korisnika, smanje troškove i druge prednosti.

Kompanije nisu objavile gdje planiraju da obave testove, mada je Facebook ranije objavio da će Terragraph tehnologiju testirati u San Joseu.

Vesti Minut dva

Nacionalni Dnevnik

Komični video i skrivena kamera

Komentari • 0

Komentari uvredljivog sadržaja neće biti odobreni.

korisnik

povezane vesti