separator
Info
ZABAVAAKTUELNO

auto-tech

Nemate nalog na Fejsbuku? IMAJU I VAŠE PODATKE!


Da li je to u redu?


Direktor Facebooka Mark Zakerberg otkrio je činjenicu koja sigurno može da zabrine one koji uopšte ne koriste ovu društvenu mrežu.  

Prema njegovim rečima, Facebook prikuplja podatke i onih osoba koje ga ne koriste, odnosno nemaju registrovane korisničke naloge.  

- Generalno prikupljamo podatke o osobama koje nisu registrovane na Facebooku, iz bezbednosnih razloga - odgovorio je Zakerberg na pitanje novinara pred sastanak s Komitetom za energetiku i trgovinu.  

Američki političar i predstavnik SAD-a za Novi Meksiko Ben Lujan zatim je upitao Zakerberga da li se praksa prikupljanja podataka onih koji ne koriste Facebook naziva "profilima iz senke", ali je direktor Facebooka odgovorio da nije upoznat s tim terminom.  

- Moramo da znamo kad neko više puta pokušava da uđe na našu platformu kako bismo zaustavili one koji pokušavaju da zloupotrebe javne informacije - rekao je Zakerberg. 

Prema ranijem pisanju Bloomberga, bivši Facebookov zaposleni Antonio Garsija Martinez rekao je da se podaci onih koji ne koriste Facebook prikupljaju radi razvoja kompanije i mreže, piše Klix. 

Podsećamo, Zakerberg je u proteklih nekoliko dana svedočio pred američkim Kongresom zbog zloupotrebe ličnih podataka više od 87 miliona korisnika Facebooka. On je tokom drugog dana suđenja izjavio da su u skandalu s Facebookom ugroženi i njegovi podaci.  

Međutim, Zakerberg je navodno iz duela sa Kongresom izašao kao pobednik.  

Iako su deonice Facebooka pale prošle nedelje, njihova vrednost je i dalje veća za tri odsto otkako je Zakerberg u utorak ušao u Kapitol Hil kako bi odgovarao na pitanja senatora.  

Vesti Minut dva

Nacionalni Dnevnik

Komični video i skrivena kamera

Komentari • 0

Komentari uvredljivog sadržaja neće biti odobreni.

korisnik

povezane vesti