separator
Info
ZABAVAAKTUELNO

auto-tech

Zahvaljujući NOVOJ FUNKCIJI INSTAGRAMA postaćete majstor za fotografije


Ona vam omogućava slikanje i snimanje profi portreta.


Novi Instagram Focus režim snimanja koristi tehnologiju detektovanja lica i segmentuje pozadinu, tako da portret ostaje u fokusu dok pozadina dobija zamagljeni izgled, kako pri snimanju tako i pri fotografisanju prednjom ili zadnjom kamerom.

Focus možete pronaći u Instagram Stories podešavanjima, pored Boomerang i Superzoom opcija. Dostupna je korisnicima Iphone 6s, 6s+, 7, 7+, 8, 8+ i X modela, kao i nekoliko Android modela.

Kako se približava broju od milijardu korisnika, Instagram je tokom ovog meseca pored Focus -a lanisaro još nekoliko novih funkcija koje pariraju drugim društvenim mrežama poput Facebook-a i Snapchat-a.

U toku je testiranje glasovnih komandi i video poziva, kao i Nametags funkcije koja će se zasnivati na skenitranju jedinstvenog QR koda na profilu korisnika i tako olakšati praćenje i deljenje profila na drugim platformama.

Autor: Pixabay.com

Slično tome, Snapchat je još 2015. godine lansirao sopstveni Snapcodes, ali sa povećanjem broja korisnika Instagrama eventualno laniranje Nametags funkcije mogao bi da bude još jedan razlog da se korisnici opredele za Instagram stories u odnosu na Snapchat.

Vesti Minut dva

Nacionalni Dnevnik

Komični video i skrivena kamera

Komentari • 0

Komentari uvredljivog sadržaja neće biti odobreni.

korisnik

povezane vesti