separator
Info
ZABAVAAKTUELNO

auto-tech

SAMO ZA PUNOLETNE: Fejsbuk će imati novi DODATAK koji je razbesneo korisnike


Izennađeni?!


Društvena mreža Fejsbuk radi na novoj aplikaciji nazvanoj Study, a reč je o aplikaciji pomoću koje će Fejsbuk moći da prati aktivnosti korisnika mobilnih uređaja, s tim da će im za to biti plaćeno.

U saopštenju iz kompanije navedeno je kako će se pomoću aplikacije Study vršiti obrada podataka korisnika te vršiti analize njihovih navika korišćenja. Navode kako je reč o novoj "aplikaciji za istraživanje tržišta".

Study će prikupljati podatke o aplikacijama koje korisnici instaliraju na svojim telefonima, kao i podatke o tome koliko vremena provode na tim aplikacijama, te u kojoj zemlji se nalaze.

Ovoj aplikaciji neće biti dostupni podaci kao što su identitet korisnika, šifre, fotografije, videozapisi i poruke. Podaci koji prikupi Study, neće biti isporučivane trećim aplikacijama i neće se moći koristiti u reklamne svrhe.

Study će biti dostupan na platformi Android i neće biti dostupna korisnicima mlađim od 18 godina. Starosna dob korisnika biće proveravana putem Fejsbuk računa. Fejsbuk će takođe, dobiti podatke o bankovnom računu korisnika i platiti određeni iznosi za one koji dopuštaju korišćenje njihovih podataka.

Aplikacija, koja će najpre biti dostupna u Sjedinjenim Američkim Državama i Indiji, kasnije će biti ponuđena i u drugim zemljama.

Iz Fejsbuk navode kako garantuju da će podaci korisnika biti sigurni, te kako će ti podaci biti korišćeni isključivo za istraživanja tržišta i pravljenje boljih proizvoda, ali korisnici su skeptični, te je mnogo komenatra na forumima gde iskazuju svoj bes, smatrajući da im je privatnost (ponovo) narušena od strane Fejsbuka.

Vesti Minut dva

Nacionalni Dnevnik

Komični video i skrivena kamera

Komentari • 0

Komentari uvredljivog sadržaja neće biti odobreni.

korisnik

povezane vesti