separator
Info
ZABAVAAKTUELNO

auto-tech

NOVA OPCIJA NA FEJSBUKU ODUŠEVILA KORISNIKE - Ovo su mnogi godinama čekali


Neverovatan potez.


Iz kompanije Fejsbuk dolaze odlične vesti za korisnike. Dugoočekivani alat Clear History, namenjen brisanju informacija korisnika koje ova društvena mreža sakuplja putem aplikacija treće strane ili internet stranica napokon će se pojaviti.

Dolazak alata Clear History je potvrdio šef finansija kompanije Fejsbuk David Wehner na konferenciji održanoj u SAD-u.

Alat Clear History je obećan još u maju prošle godine pre Fejsbukove F8 konferencije developera. Tada je najavljen kao ideja kojom bi se vratilo izgubljeno poverenje korisnika. 

Osnivač i direktor Fejsbuka Mark Zuckerberg je rekao da ovaj alat radi slično kao opcija brisanja istorije u browseru i da je to korak napred u nastojanjima njegove kompanije da popravi imidž posle velikog skandala u slučaju "Cambridge Analytica".

Autor: Printscreen Youtube

Fejsbuk prikuplja ogromnu količinu informacija o tome šta korisnici rade na društvenoj mreži, ali i izvan nje, tako da bi alat poput Clear Historyja imao značajan uticaj na mogućnost Fejsbuk da usmerava reklame i sakuplja prihod ukoliko korisnici budu uklanjali informacije o svojim online aktivnostima. Ipak u komapniji su izgleda shvatili da moraju to da urade ne bi li zadržali korisnike.

Fejsbuk navodno planira na proleće da započne testiranje pomenutug alata.

Vesti Minut dva

Nacionalni Dnevnik

Komični video i skrivena kamera

Komentari • 0

Komentari uvredljivog sadržaja neće biti odobreni.

korisnik

povezane vesti