AKTUELNO

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović obišao je danas radove na rekonstrukciji saobraćajnice u naselju Dudara u Sremskim Karlovcima, istakavši da je cilj Pokrajinske vlade da u narednih tri do pet godina, kroz niz infrastrukturne projekte, Sremski Karlovci budu u potpunosti uređeni i obnovljeni.

- Danas smo obišli radove na rekonstrukciji ulice Karlovačkih đaka i okretnice na Dudari za šta je Pokrajinska vlada, preko Uprave za kapitalna ulaganja Vojvodine, izdvojila 40 miliona dinara i to je samo deo posla koji radimo zajedno sa lokalnom samoupravom - rekao je Mirović.

Foto: www.vojvodina.gov.rs

Podsetivši da su završeni radovi na deonici puta od Banstola do Sremskih Karlovaca, Mirović istakao je da je Pokrajinska vlada izdvojila i sredstva za projektnu dokumentaciju za rekonstrukciju puta kroz samo naselje, uključujući i sanaciju klizišta na ulasku u Petrovaradin.

Foto: www.vojvodina.gov.rs

- Pokrajinska vlada finansira i projektnu dokumentaciju za rekonstrukciju 20 novih fasada u Sremskim Karlovcima na objektima koji su pod zaštitom države i pokrajine, a do kraja godine nas očekuje i završetak projektne dokumentacije za uređenje samog centra - izjavio je Mirović.

Tom prilikom, Mirović najavio je da će Pokrajinska vlada u narednih šest meseci izdvojiti sredstva i za obnovu fasade Saborne crkve i Patrijaršijskog dvora u Sremskim Karlovcima.

Foto: www.vojvodina.gov.rs

- U narednim mesecima započećemo brojne investicije i projekte, koji će biti finansirani iz Budžetskog fonda za obnovu Sremskih Karlovaca koji je osnovala Pokrajinska vlada, a sve u cilju potpune rekonstrukcije i uređenja ove opštine koja ima veliki istorijski značaj, a na korist građana i mnogobrojnih turista - rekao je Mirović.

Predsednik opštine Sremski Karlovci Nenad Milenković ovom prilikom najavio je i izgradnju međunarodnog putničkog pristaništa na Dunavu, što će, kako je rekao, značajno doprineti povećanju broja turista.

#Andrea Demirović

#Sremski Karlovci

#Vojvodina

'