AKTUELNO

Potpredsednica vlade i ministarka građevinarstva Zorana Mihajlović je izjavila večeras da bi vlada u četvrtak trebalo iz budžetske rezerve da izdvoji novac za početak gradnje jeftinih stanova za snage bezbednosti, kao i da će radovi početi najkasnije do kraja avgusta.

Izgradnja bi prvo trebalo da počne u Vranju i Nišu.Mihajlović je rekla novinarima da je danas održana sednica vladine Komisije za gradnju jeftinih stnova i da je doneta odluka da se formira Komisija za javne nabavke kako bi se ubrzao izbor izvođača radova.

Podsetila je da je vlada ranije donela odluku da Ministarstvo građevine bude investitor na tom projektu i da bi u četvrtak na sednici vlade trebalo da budu izdvojena sredstva za početak radova.

Mihajlović je rekla da će se prvo graditi jeftini stanovi u Vranju i Nišu, kao i da je Sremska Mitrovica pridodata gradovima u kojima će se graditi stanovi u prvoj fazi.

Ona je podsetila da će se u prvoj fazi graditi najpre 1.578 stanova, a ukupno 5.203 stana do 2020. godine. Najavljeno je da će se u prvoj fazi graditi stanovi i u Beogradu, Novom Sadu, Kraljevu i Kragujevcu.

U Grdeličkoj klisuri asfaltirano 20 km autoputa

U Grdeličkoj klisuri je od ukupno 26 km trase Koridora 10 asfaltirano više od 20 km autoputa, a ministarka Mihajlović je večeras najavila da će ceo Koridor 10 biti završen u septembru ili oktobru.Opremanje tunela na južnom kraku Koridora 10 biće završeno najkasnije do decembra, rekla je Mihajlović, koja je zajedno sa v.d. direktora Koridora Srbije Zoranom Babićem obišla radove na izgradnji autoputa na Koridoru 10 kroz Grdeličku klisuru, na deonici Caričina dolina-Vladičin Han u dužini od 14,3 kilometara. Autoput kroz Grdeličku klisuru biće pušten u saobraćaj u celom potezu, kada sve bude gotovo. Mihajlović je rekla da će posle toliko vremena biti završen Koridor 10 i da se nazire kraj radova, pošto je sa Babićem prošla kroz skoro celu Grdeličku klisuru vozilom. Mihajlović je zajedno sa Babićem obišla radove u tunelu Manajle, kao i novi most Vrla, na delu trase od tunela Manajle do Vladičinog Hana. Babić je rekao da se na pojedinim mestima u Grdeličkoj klisuri radi i 24 sati dnevno i da je od ukupno 26,3 km autoputa asfaltirano više od 20 km. Dodao je da su postavljena dva sloja asfalta, kao i habajući sloj, kao i da se ubrzano radi i na tunelima koji su većim delom gotovi.

#Stanovi

#Zorana Mihajlović

'