AKTUELNO

Putevi u Srbiji su zbog kiše mokri i klizavi, a pored smanjene vidljivosti i čestih odrona još jednu opasnost predstavljaju i bujični potoci koji za sobom ostavljaju nanose zemlje na kolovozu, saopštio je jutros AMSS.

U pojedinim delovima zemlje može biti i intezivnijih padavina i jačih pljuskova koje u vrlo kratkom vremenu donesu veću količinu vode na kolovozu, a samim tim i sva oštećenja koja su ispunjena vodom se ne vide.

Pored mokrih kolovoza, smanjene vidljiosti i čestih odrona još jednu opasnost predstavljaju bujični potoci koji za sobom ostavljaju nanose zemlje na kolovozu, zbog kojih je on dodatno klizaviji i zbog čega vozači vrlo lako gube kontrolu nad vozilom posebno ukoliko brzina, ali način vožnje nisu prilagiđeni ovakvim uslovima.

Saobraćaj je van većih gradova umerenog inteziteta, a sa izvesnim izmenama u saobraćaja treba računati na onim deonicama gde je zbog radova saobraćaj usporen.

Teretnjaci na Horgošu čekaju dva sata

Teretna vozila na graničnom prelazu Horgoš čekaju oko dva sata, saopštio je jutros AMS S. Prema podacima Uprave granične policije, na našim graničnim prelazima, na putničkim terminalima zadržavanja su do 30 minuta. Na naplatnim stanicama, prema poslednjim informacijama "Puteva Srbije" nema zadržavanja. Učesnici u saobraćaju se putem portala postavljenih na auto-putevima redovno obaveštavaju o eventualnim zadržavanjima na naplatnim stanicama.

#Saobraćaj

'