AKTUELNO

U Kulturnom centru Novog Sada održan je koncert grupe umetnika Državnog akademskog Severno ruskog narodnog hora. Uoči koncerta predsednik pokrajinske vlade Igor Mirović poželeo je dobrodošlicu gostima iz Arhangelske oblasti, istakavši da mu je zadovoljstvo što je deo jednog, kako je naveo, izuzetnog kulturno-umetničkog događaja.

Obraćajući se prisutnima, predsednik Mirović je rekao da se koncert održava u okviru uspostavljanja saradnje AP Vojvodine i Arhangelske oblasti.

Foto: www.vojvodina.gov.rs

- Srpski i ruski narod uvek su bili jedan uz drugoga i verujem da će ovaj sporazum i naše prijateljstvo biti samo deo tog velikog bratstva - kazao je predsednik Mirović i dodao da nastupom Severno ruskog narodnog hora stižu zvuci koje, kako je naveo, naša slovenska duša prepoznaje kao svoje.

Foto: www.vojvodina.gov.rs

- Potpisivanjem sutrašnjeg sporazuma između AP Vojvodine i Arhangelske oblasti otvaraju se novi putevi i vidici za uspostavljanje što bolje saradnje dva naroda i dve regije -rekao je gubernator Arhangelske oblasti Igor Orlov.

Foto: www.vojvodina.gov.rs

Severno ruski akademski hor jedan je od najpoznatijih i najstarijih ruskih sastava, koji na svom repertoaru ima narodne pesme i igre, te se smatra riznicom ruske umetnosti i tradicije.

#Igor Mirović

#koncert

'