AKTUELNO

Dve nevladine organizacije 'Centar za očuvanje i zaštitu životne sredine' i Bild enerdži tim - BET (Build energy team) podržale su danas predlog da se u Beogradu od 1. januara 2020. godine zabrani upotreba plastičnih kesa.

Kako se navodi u saopštenju "Centra za očuvanje i zaštitu životne sredine", ta organizacija je iskazala zahvalnost, jer je posle mnogo godina ekologija stavljena na prvo mesto.

- Zbog svih rezultata koji su napravljeni do sada, građani Beograda mogu biti ponosni na aktuelno rukovodstvo koje je svojim trudom i radom pokazalo kako se rešavaju zatečeni gorući problemi - navodi se u saopštenju koje je potpisao predsednik Nemanja Glišić.

Organizacija BET istakla je da podržava najavljeno donošnje odluke Grada Beograda, kao i da je spremna da i u narednom periodu nastavi sa realizovanjem ekoloških radionica u beogradskim opštinama kako bi deci na kreativan način objasnila značaj zaštite životne sredine.

Zamenik gradonačelnika Goran Vesić najavio je ranije danas da će Grad Beograd od 1. januara 2020. godine zabraniti upotrebu plastičnih kesa, kao i da će odluka o tome biti doneta na sednici Skupštine grada Beograda koja će biti održana do kraja avgusta.

Kako je rekao, time će Beograd biti među prvim gradovima u Evropi koji će doneti tu odluku.

#Beograd

#Goran Vesić

#ekologija

'