AKTUELNO

Jutros smo došli u Solun da se javimo porodici da smo živi i zdravi! Sinoć smo bili u Kriopigiju na Kasandri. I, da mi je neko pričao da je ovakvo nevreme moguće, ne bih mu verovala. Sve je ličilo na apokalipsu.

Ovako, sinoćnje nevreme na Halkidikiju opisuje Nataša Kolak Radojević iz Beograda koja je sa suprugom i ćerkom, 7. jula doputovala u Grčku na letovanje.

- Sve je počelo odjednom, sinoć oko pola 10, kada je najviše ljudi bilo na šetalištima - nastavlja Nataša.

- Najpre je počeo da duva neverovatno jak vetar. Potom je nestalo struje, pa domet za mobilne telefone i internet. Nastala je velika panika. Vetar je čupao drveće, nosio automobile, sručila se neviđena kiša. Nabujala voda slivala se ulicama i nosila sve pred sobom. Sve je trajalo gotovo dva i po sata i bilo je jezivo. Sklanjao se gde je ko stigao.

Po rečima naše sagovornice, nastala je velika panika i strepnja za decu u sportskom kampu "Skuras" u kom trenutno boravo oko 500 mališana iz cele Evrope.

- To je sportski kamp u kome su mali sportisti na pripremama u pratnji trenera - kaže Nataša.

- Ne znam da li trenutno u njemu ima mališana iz Srbije, ali prošle sedmice ih je bilo. Nisam do jutros čula da je u kampu neko povređen. Kako naša sagovornica kaže, od ekipa za pomoć i evakuaciju saznali su da će internet i mobilne mreže na Kasandri proraditi najverovatnije danas oko 13 časova.

#Grčka

#Nevreme

'