AKTUELNO

Međunarodni, 15. "Vrnjački karneval" počeo je sinoć i trajaće do 14. jula, a u osam karnevalskih dana očekuje se preko 350.000 domaćih i stranih posetilaca koji će prema mišljenju Turističke organizacije Vrnjačka Banja uživati u bogatom zabavnom programu.

Karneval je tradicionalno večeras otvoren predajom ključa, koji je predsednik opštine Vrnjačka Banja, Boban Đurović uručio organizatorima festivala.

Ivan Trifunović, direktor TO Vrnjačka Banja rekao je za Tanjug da Vrnjački karneval sada zauzima značajno mesto u kalendaru svetskih karnevalskih dešavanja i uz Guču, Egzit i Lavfest, najveća je turistička manifestacija u Srbiji.

- Na karnevalu će biti više od 70 različitih dešavanja na tri različite bine. Predviđeni su koncerti Lepe Brene, Marije Šerifović, Dejana Petrovića i Big bend, Ivane Selakov, Grupe Valentino i mnogih drugih - rekao je Trifunović, naglašavajući da su među 80 izvođača vatrene Brazilke iz Rio de Žaneira koje svake godine svojim nastupom naprave pravu karnevalsku atmosferu.

Dečija karnevalska povorka je zakazana za sredu 10. jul, dok je glavna međunarodna povorka na programu u subotu 14. jula. Ove godine očekuje se preko 2000 učesnika povorke koji dolaze sa Kube, iz Malezije, sa Arube, iz Italije, Slovenije, Makedonije, Rumunije, Bugarske...

Boban Đurović, predsednik opštine Vrnjačka Banja rekao je za Tanjug nakon otvaranja Karnevala da dobra posećenost već prvog dana obećava da će za sedam dana Karnevala proći oko 300.000 posetilaca.

- Vrnjački karneval je ove godine dosta sadržajniji, i očekujemo da Banja bude svakog dana puna gostiju. Otvaranje novih hotela je mnogo doprinelo da na Karneval oce godine dođe mnogo više stranih grupa i posetilaca - rekao je Đurović.

#Festival

#Vrnjačka banja

'