AKTUELNO

Ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin i ministar omladine i sporta Vanja Udovičić prisustvovali su danas sportskoj manifestaciji "Olimpijski dan" koja se prvi put održava na sportskim terenima Vojne akademije u Kasarni "General Jovan Mišković".

Prema rečima ministra Vulina, Ministarstvo odbrane i Vojska Srbije izuzetno su ponosni što mogu da sarađuju i sa Olimpijskim komitetom Srbije i sa Ministarstvom omladine i sporta i što zajedno mogu da promovišu one tradicionalne vrednosti koje čine Vojsku Srbije - zdrav život i sportske vrednosti, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

- Vojska Srbije poklanja ogromnu pažnju razvoju sporta, ne samo u svojim redovima već i u čitavom društvu. Samo zdrava nacija je nacija koja je u stanju da se brani, da vodi računa o sebi, da se bori za ideale slobode, ideale zbog kojih srpski narod i postoji. Vojska Srbije će u narednom periodu, posle mnogo decenija, postrojiti i svoju prvu Sportsku jedinicu, jedinicu u kojoj će mesto naći naši najistaknutiji profesionalci u sportovima koji su za Vojsku Srbije važni i koji će, osim svoje profesionalne karijere, moći da brane i boje naše zemlje, ali i boje Vojske Srbije - rekao je Vulin.

Foto: Tanjug/MINISTARSTVO ODBRANE SRBIJE/nr

On je istakao da je Vojska Srbije tu za tradicionalne, prave vrednosti, "za ono što nas je učinilo vrednim".

Ministar Udovičić poručio je da se današnjim danom "šalje jasna poruka timskog duha i timskog rada".

- Želim da zahvalim Ministarstvu odbrane koje učestvuje u ovakvom jednom velikom i značajnom danu za sistem sporta, prvenstveno kada je reč o promociji zdravih stilova života. Drago mi je da su svi mogli da se uvere koliko je sport zastupljen u vojsci, i da su nam oni demonstrirali svoje veštine, ali drago mi je i da su mogli da se druže sa građanima i da ih motivišu da uđu u sistem sporta  - rekao je Udovičić.

Foto: Tanjug/MINISTARSTVO ODBRANE SRBIJE/nr

Predsednik Olimpijskog komiteta Srbije Božidar Maljković poručio je svima, a posebno onim najmlađim, da je ovo njihov praznik i da će svi biti prezadovoljni ako barem dva posto ljudi danas bude motivisano da se u budućnosti bave sportom.

"Olimpijskom danu" prisustvovali su i rektor Univerziteta odbrane general-potpukovnik Goran Radovanović, načelnik Vojne akademije general-major Bojan Zrnić i načelnik Vojnog kabineta predsednika Republike Srbije i šef delegacije Srbije pri Međunarodnom savezu za vojne sportove (CISM) brigadni general Siniša Radović.

#Aleksandar Vulin

'