AKTUELNO

Lepo i sunčano vreme sa temperaturama oko 30 stepeni u narednim danima doprineće rasterećenijoj vožnji i boljoj prohodnosti puteva, saopštio je AMSS.

Period stabilnog vremena koristiće putari za popravku puteva i svih novonastalih oštećenja izazvanih poplavama ili obilnim padavinama.

Zato će njihovo prisustvo biti veće i u narednim danima ih treba očekivati na gotovo svim putnim pravcima u ovim područjima, kao i na deonicama gde su planirane i redovne popravke puteva, saopštio je AMSS.

Prema poslednjim informacijama iz Puteva Srbije na naplatnim stanicama nema zadržavanja. Iz Uprave granične policije javljaju da nema zadržavanja na putničkim terminalima na graničnim prelazima, dok teretna vozila na izlazu na Horgošu čekaju 420 minuta, a na Kelebiji 240.

Iz AMSS navode da često dolazi do formiranja dužih kolona vozila na ulazu i na izlazu iz Mađarske i Hrvatske, da tada zadržavanja mogu biti višesatna i duža u odnosu na zadržavanje koje vozače očekuje na srpskim graničnim prelazima.

Danas će biti pretežno sunčano i toplo uz slab vetar promenljivog pravca. Posle podne uz lokalni razvoj oblačnosti tek ponegde je u brdsko-planinskim krajevima moguća kratkotrajna kiša ili pljusak sa grmljvinom. Najviša temperatura od 29 do 31 stepen.

#Stanje na putevima

'