AKTUELNO

Facebook je do sada ukinuo oko 200 aplikacija, u prvom koraku revizije aplikacija koje imaju pristup velikoj količini korisničkih podataka, kao odgovor na skandal u čijem središtu je kompanija za političko savetovanje Kembridž Analitika.

Aplikacije su ukinute u okviru detaljne istrage o tome da li se pomoću njih mogu zloupotrebiti podaci o korisnicima, izjavio je potpredsednik Facebooka Ime Arčibong.

Ta kompanija je objavila da je dosada obavila analizu hiljadu aplikacija u okviru istrage koju je 21. marta naložio izvršni direktor Mark Zakeberg.

Osnivač najveće društvene mreže na svetu tada je rekao da će se istražiti sve aplikacije koje su imale pristup ogromnoj količini informacija, pre nego što im je kompanija ograničila pristup 2014. godine.

Facebook je pogodila kriza poverenja kod korisnika, oglašivača, zaposlenih i investitora nakon što je priznao da su podaci o oko 87 miliona ljudi, većinom iz Sjedinjenih Američkih Država, došli u ruke kompanije Kembridž Analitika koja ih je iskoristila u političkim kampanjama.

Nakon izbijanja skandala, u Americi i u Evropi otvoreno je nekoliko zvaničnih istraga, a Zakerberg se nekoliko puta izvinio zbog kršenja privatnosti korisnika najveće društvene mreže na svetu.

#Aplikacija

#Fejsbuk

'