AKTUELNO

U želji da imaju najlepši selfi mnogo korisnici mobilnih telefona ne obaziru se na opasnosti, koje su vezane za 'pozu' i okolinu u kojoj se nalaze, pa su brojni takvi pokušaji završeni smrtnim slučajem.

Između oktobra 2011. i novembra 2017. godine širom sveta je najmanje 259 osoba izgubilo životom tokom 'selfiranja', proizilazi iz studije indijskog stručnog magazina "Žurnal porodične medicine i primarne nege".

Pet puta više osoba je proteklih godina umrlo tokom 'selfiranja' nego što je izgubilo život u napadu ajkula, dok je u istom periodu 50 ljudi poginulo od napada ove morske nemani.

Iako žene u proseku prave više selfija, među poginulima je više muškaraca i oni su tri četvrtine smrtno stradalih.

Na vrhu statistike po broju smrtnih slučaja tokom 'selfiranja' je Indija, gde je 159 osoba izgubilo život tokom pokušaja da se slikaju.

Foto: Pixabay.com

Najveći deo žrtva su mladi, koji su poginuli tokom pokušaja da naprave grupni selfi, što je najomiljeniji oblik selfija u Indiji.

Tako su neki poginuli tokom pokušaja da se 'selfiraju' na šinama sa dolazećim vozom u pozadini.

Indijske vlasti su zbog ovih podataka uspostavile zone u kojima je selfi zabranjen, a samo u Mumbaju ima 16 takvih zona.

Rusija se nalazi na drugom mestu rang liste smrtnosti zbog selfija sa 16 žrtava, koje su poginule sa mobilnim u rukama padajući sa mostova ili višespratnica.

Foto: Pixabay.com

U SAD je 14 osoba izgubilo život tokom 'selfiranja', a većina se 'upucala' tokom pokušaja da se slika sa oružjem u ruci, ali i više osoba je poginulo u kanjonu Grend Kenjen.

U Hrvatskoj nadležne vlasti upozoravaju preko tvitera, građane i turiste na opasnost 'glupih i opasnih selfija' nakon što je jedan Kanađanin pao sa 75 metara visine na Plitvičkom jezeru u pokušaju da napravi željenu sliku.

Kanađanin je imao sreće i preživeo je pad.

I u mnogim drugim delovima sveta postavljene su zabrane ili upozorenja zbog sve većeg broja lica koja su spremna da rizikuju svoj život za 'sliku života'.

#Nesreća

#selfi

'