AKTUELNO

Mark Zakerberg je obećao da će strateškim zaokretom pretvoriti Fejsbuk u platformu brižniju prema privatnom životu korisnika, usmerenu na poverljivost.

Fejsbuk mora postati ujedinjena mreža usmerenija na privatne razmene, za razliku od objave 'postova' koje može pročitati veliki broj ljudi, i na formate tipa 'priča' koje se brišu nakon 24 sata.

- Kada mislim o budućnosti interneta, mislim da će platforma za komunikacije usmerena na 'privatno' postati još važnija od današnjih otvorenih platformi - ocenio je on i najavio da namerava da omogući sigurna onlajn plaćanja.

- Ta promena odgovara novim ukusima korisnika. Danas već vidimo da su privatne poruke, 'priče' i male grupe najbrže rastući online formati komuniciranja - napisao je Zakerberg u postu objavljenom na svom Fejsbuk nalogu.

Izvršni direktor Fejsbuka namerava tehnički da ujedini mrežu s njenim ostalim aplikacijama Messenger, Instagram i WhatsApp, preneo je portal Index.hr.

Ubuduće će biti moguće direktno razmenjivati poruke putem tih mreža koje će moći da šifruju podatke, što je danas moguće samo na WhatsAppu.

-Iako trenutno nismo visoko na lestvici po zaštiti privatnosti, razvićemo usluge koje ljudi stvarno žele - garantovao je Zakerberg.

#Facebook

'