AKTUELNO

Facebook radi na kriptovaluti koja će WhatsApp korisnicima poslužiti za transakcije u okviru ove aplikacije, a oni koji su upoznati sa projektom tvrde da će prvi cilj biti tržište u Indiji.

Iza servisa bi trebalo da se nađe takozvani "stabilni koin", čija je vrednost u vezi sa vrednošću američkog dolara, a kako bi se smanjio rizik, te nestabilnost nove valute.

Nova kriptovaluta je još uvek daleko od objavljivanja, budući da je neophodno da se poradi na strategijama koje će obezbediti da valuta ne doživi kolaps čim se pojavi. Već neko vreme se očekuje da Facebook pokrene sopstvenu kriptovalutu, a posebno od kada je na čelo Messenger odseka došao nekadašnji predsednik PayPal-a Dejvid MarKus, koji je u maju 2018. došao na čelo odeljenja za blockchain inicijative, te se tom odseku od tada pridružilo 40 novih eksperata.

Foto: Pink.rs

Preciznih saopštenja povodom nove kriptovalute do sada nije bilo, te iz Facebook-a kažu da njihov tim radi na blockchain polju isto kao i timovi ostalih velikih kompanija, te testira različite aplikacije koje bi u budućnosti mogle da obezbede mesto u kripto trci. Indija je jedna od vodećih zemalja kada je korišćenje WhatsApp aplikacije u pitanju, te iz ove zemlje dolazi preko 200 miliona korisnika.

Tako državljani komuniciraju i sa svojim rođacima koji borave u drugim zemljama, te je prema podacima Svetske banke u Indiju tokom 2017. godine preko WhatsApp transakcija iz drugih zemalja poslato oko 69 milijardi dolara.

#Aplikacija

#Društvene mreže

#Fejsbuk

#WhatsApp

'