AKTUELNO

Oglasila se tri meseca nakon očeve smrti!

Slavni glumac Marko Nikolić zauvek nas je napustio početkom ove godine, a iza sebe je ostavio neutešnu porodicu kao i mnogobrojne prijatelje i poštovaoce njegovog lika i dela. Posle nekoliko meseci njegova ćerka, takođe glumica Mina Nikolić, smogla je snage da govori o svom ocu.

Tatin i moj odnos bio je veoma lep, divno smo se družili i svuda išli zajedno. Kad sam bila mala, mama Dubravka radila je u apoteci u Pančevu, pa je o meni najčešće brinuo tata - dolazio je po mene u vrtić, vodio me kod lekara, ali i na sva snimanja i probe, čak i kostimske, kao i na predstave. Odlazili smo i na pecanje, u kojem je beskrajno uživao, kao i na brod. Najdraže mi je bilo da provodim vreme s njim jer je u svemu bio poseban. Kod njega je sve moglo, a i ako je postojala neka stvar oko koje se ne bismo složili, o tome smo se dogovarali i pokušavali da pronađemo kompromis. Za razliku od njega, mama je uvek, pre nego što i bilo šta pitam, govorila ne - prisetila se Mina.

Foto: E-stock/Miloš Rafailović

Mina je istakla i da je sa ocem imala neuobičajen odnos, jer ju je on dobio kasno, ali da je u poslednjim danima njegovog života uspeo da joj prenese nešto što neko svojoj deci prenosi celog života.

Naš odnos je bio, iskreno, malo neobičnan, pošto je tata imao 47 godina kada sam se ja rodila, pa je pre delovalo da mi je deka nego otac - kaže Mina i dodaje:

Foto: E-Stock/Konstantin Bačetić

Imam utisak da je stigao da me nauči svemu onome što je trebalo - kako da se postavim prema ljudima, šta treba da želim, kakav stav da razvijem prema poslu. U njegova dva poslednje meseca, kad je bolest uzela maha, sve je bilo zgusnuto. Ono što ljudi dobiju od svojih roditelja tokom godina vaspitanja i odrastanja, on mi je preneo u tih šezdesetak dana - istakla je mlada glumica.

Foto: Beta

Nikolićeva naslednica istakla je i da njenog oca mnogi nisu razumeli i da zbog toga nije mogao da nađe zajednički jezik baš sa svima.

Nije uspevao da nađe zajednički jezik sa svima, bio je vrlo uzdržan dok ne bi upoznao osobu. Mnogo puta sam srela osobu koja je tatu opisivala kao nervoznog i nadrndanog čoveka. Bio je to njegov način da se odbrani, iako je postojao i lepši - kaže Mina i dodaje da je otac nije štedeo kada su saveti u pitanju:

Foto: E-Stock/Konstantin Bačetić

Nikada me nije štedeo, uvek je imao šta da kaže. Tada mi je konkretno rekao: "Sine, najbitnije ti je da rečenicu, donosno repliku izgovoriš tačno i da ti se veruje". Imao je tretman koji niko ne zaslužuje. Nažalost, otkako pamtim, nikada nije dobio glavnu ulogu. Davali su mu neke manje, koje je mogao bilo ko drugi da igra. Nikada nisam saznala o čemu je reč, šta se dogodilo, da li se tata njima zamerio. Muče me pitanja što ih je nateralo da ga odbace na takav način i zašto nisu obeležili niti spomenuli kada je obeležavao 45 godina rada u tom teatru - završava glumica.

Foto: TV Pink Printscreen

PROČITAJTE JOŠ: OVO NIJE JEDINA TRAGEDIJA KOJA IH JE ZADESILA: Miligram pre sedam godina izgubio još jednog člana! (FOTO)

Pink.rs

#Marko Nikolić

#Mina Nikolić

'