AKTUELNO

Pre dve i po decenije je mučki izboden u Beču.

Pre 25 godina, 17. februara, u haustoru u Beču, kralj narodne muzike Šaban Šaulić izboden je nožem i jedva je ostao živ. Istog dana, dve i po decenije kasnije, on je izgubio život u teškoj saobraćajnoj nesreći, u Nemačkoj!

Foto: e-stock Miloš Rafailović, Pink.rs

Šaulići su godinama slavili 17. februar kao Šabanov drugi rođendan, a nikome nije palo na pamet da će pevač baš na taj dan izgubiti život.

U šoku smo što je poginuo istog dana na koji su ga izboli pre 25 godina. To je neverovatno! Više od dve decenije, Goca svake godine na taj dan pali sveću u crkvi i seče kolač... Toga dana porodica je slavila Šabanov drugi rođendan. I to se ponavljalo iz godine u godinu, bez obzira na to gde bi bili na taj dan. Kada god su bili na nekom putu, Goca je preuzimala da pronađe crkvu u kojoj je palila sveću... Strašno je to što je život izgubio baš na taj dan. Je li to sudbina ili zla kob, ne znam - rekao je dobro obavešten izvor.

Foto: TvPink Printscreen

Pokojni prevač je pre nekoliko godina pričao o incidentu u kojem je zamalo izgubio život. Tog događaja se uvek sećao sa gorkim osmehom jer je ipak uspeo da izvuče živu glavu.

Jedan mučan slučaj mi se desio u Beču, kada je trebalo da nastupim u jednom restoranu, a gazda drugog restorana platio je ljude da me sačekaju i u haustoru izbodu nožem. Haustor kao svaki haustor, bez svetla... Ja sam ušao iz osvetljenog hodnika u potpuni mrak i ništa pred sobom nisam video. Jedan me je povukao za ruku i počeli su da me bodu nožem po leđima. Pokušavao sam da eskiviram, da bežim, jer sam čitav život bio sportista - rekao je on jednom, pa nastavio:

Foto: TvPink Printscreen

Međutim, nisam video nikog, bio sam kao ćorava kokoš, jer je trebalo vremena da mi se oči priviknu na mrak. Pokušao sam da bežim unazad, ali sam onda osetio nož i ubod otpozadi. Srećom, nisu mi pogodili nerv i mišić, nego su uboli negde pored. Oni su onda pobegli, ubeđeni da su me ubili, da sam mrtav. Ja sam mislio da sam skončao i da je gotovo - ispričao je svojevremeno Šaulić i za kraj dodao:

Pročitaj više: BIO JE STRASTVENI PECAROŠ, A SADA ĆE BITI SAHRANJEN SA KAČKETOM I ŠTAPOVIMA ZA PECANJE: Porodica Šaulić će Šabana ovako ispratiti na večni počinak (FOTO)

Foto: E-stock/Miloš Rafailović

Video sam tu dvojicu kako beže, a nisam znao kuda idu. Mislio sam da će ako krenem i ja videti da nisu završili posao, pa će se vratiti da dovrše. Jedan me je udario i po licu gvozdenim bokserom, od čega sam imao veliku brazgotinu. Imali su nameru da mi oduzmu život... Stanovao sam na trećem spratu u zgradi bez lifta i sećam se odlično da je do mog stana trebalo da pređem 75 stepenika. Znam, jer sam brojao dok sam se peo, držeći se za gelender onako ufalčovan - prisećao se tog 17. februara 1993.godine jedan od najboljih pevača današnjice.

Dvadeset pet godina kasnije, istog dana, poginuo je. U teškoj saobraćajnoj nesreći tragično je izgubio život i zauvek nas napustio kralj narodne muzike. On će prema planovima porodice biti sahranjen u petak, 22. februara u Aleji zaslužnih građana.

Pink.rs

#Šaban Šaulić

'