AKTUELNO

S obzirom na to da je ovo veoma zahtevan TV projekat, kasting za glavnog glumca bio je iscrpan i dugotrajan.

U februaru 2018. godine, na TV Pink, počinje emitovanje nove domaće igrane serije, "Šifra Despot", ambicioznog televizijskog projekta autora i scenariste Radoša Bajića.

Foto: E-stock/Stefan Filipović

Prema njegovim rečima, ovo je jedna ozbiljna TV serija, koja prati život nespretnog, ali veoma talentovanog kompjuterskog programera, Despota Despotovića.

Shodno tome, trebalo je odabrati glavnog glumca, što je zahtevalo jedan iscrpan kasting, a ulogu je na kraju dobio mladi glumac, Đorđe Marković, kojim je Radoš prezadovoljan.

Ova serija će promovisati mnoge nove glumačke talente, veoma darovite ljude. Moja velika otkrića su Nenad Okanović, Momčilo Otašević, a sada će serija 'Šifra Despot' da promoviše jednog izuzetnog mladog glumca, Đorđa Markovića, koji je fenomenalan, jedan neverovatan talenat. Mi smo glavnog glumca birali jedno tri-četiri meseca. U seriji, pored njega igra više od 100 glumaca, među kojima su i velike zvezde, od Miše Janketića, Predraga Ejdusa, Danice Maksimović, Dare Džokić, do mladih glumaca i novih lica - rekao je Radoš

Foto: E-stock/Stefan Filipović

Naš istaknuti autor, glumac i scenarista otkio je nešto i o samom liku Despota.

- Glavni junak TV serije 'Šifra Despot' je Despot Despotović, koji živi sa majkom i ocem u jednoj lepoj kućici, u starom delu Košutnjaka. On je kompjuterski programer, i radi posao koje se u svetu plaća i do 5000 evra, a on ovde zarađuje 400 evra. On je genije i to je jedna izvanredna dramaturška matrica - taj čovek nas odvodi u razne sredine, u razne ambijente i zahvaljujući njemu susrećemo se raznim ljudima. Despot nas odvodi na razne lokacije: na farmu pilića, u vinariju, u nevladinu oragnizaciju, na Vojno-medicinsku akademiju. Dakle, upoznaje nas sa različitim socijalnim sredinama i u različite društvene i kulturne ambijente. Na taj način možemo da oslikamo stanje u Srbiji danas - objasnio je Bajić.

Foto: E-stock/Stefan Filipović

Kako je sam rekao, ova TV serija se potpuno razlikuje od svega što je do sada radio.

- Radimo jedan projekat koji do sada nije rađen na našem tržištu. Moram da priznam da ovakav tip serije nikad nisam radio. Ovo nije ni sitkom, ni telenovela - ovo je jedna ozbiljna TV serija, svaka epizoda će trajati do 40 minuta i ovo je serija koja će se emitovati iz dana u dan. Ovo je forma dnevne serije i to je za mene, kao autora, bila posebna motivacija. Ovakva serija se mora raditi na drugačiji način, drugačije se pisati, realizovati, i mi se trudimo da jedan novi proizvod, po kome će i nas prepoznati - rekao je Radoš na samom kraju razgovora.

Foto: E-stock/Stefan Filipović

Serija "Šifra Despot" se snima najsavremenijom tehnikom, na lokacijama u Beogradu, Smederevskoj Palanci, Vrnjačkoj Banji, Irigu, Šapcu i mnogim drugim gradovima i selima širom Srbije, a angažovani su provereni autori, saradnici, filmski radnici i eksperti za proizvodnju, obradu i montažu serijskog TV programa.

Premijerno emitovanje serije "Šifra Despot" zakazano je za februar 2018. godine na programima TV Pink širom regiona.

Autor: M. Đurović

#Radoš Bajić

#Televizija Pink

#glumac

#serija

#Đorđe Marković

#Šifra Despot

'