AKTUELNO

Višedecenijsko iskustvo učinilo je da bend svira bolje nego ikad, a na sceni vlada ista ona energija i žar kao na samim počecima njihove muzičke karijere.

Legendarni i jedan od najpopularnijih bendova na ovim prostorima, "Parni valjak", će 24. juna beogradski stadion "Tašmajdan" pretvoriti u mesto najbolje pop-rok zabave u regionu.

"Parni valjak je započeo obeležavanje 40 godina rada rasprodatim koncertima u Beogradu 2015. godine, i tokom cele prošle godine nisu se zaustavili - sve arene, hale, sale širom regiona i Evrope bile su rasprodate.

Foto: Printscreen Youtube

Tako je proslava karijere duge četiri decenije i uspeh akustičnih koncerata prerastao u koncertnu turneju "2 u 1", gde će publika imati priliku da čuje dva koncerta u jednom - akustični i električni - a koje prati veoma zahtevna produkcija svetskih razmera.

Višedecenijsko iskustvo učinilo je da bend svira bolje nego ikad, a na sceni vlada ista ona energija i žar kao na samim počecima njihove muzičke karijere.

Foto: Printscreen Youtube

Članovi benda su i dalje zaljubljeni u svoju publiku koja im to vraća na najbolji mogući način.

U susret beogradskom koncertu, "Parni valjak" je objavio novi singl pod nazivom "Ljubav".

Ljubav, kao nepresušna inspiracija, tema je i najnovijeg singla, koji autorski potpisuje Husein Hasanefendić Hus, a frontmen Aki Rahimovski je svojim glasom učinio da pesma osvaja već na prvo slušanje.

Foto: Printscreen Youtube

Inače, nakon poslednjeg studijskog albuma "Nema predaje", koji su objavili 2013. godine, popularni "Parni valjak" objavljivao je samo singlove - "Samo ti", "Prolazi sve, zar ne?", a tu je i vanvremenska rok balada "Za malo nježnosti", ali i veliki hit "Opet se smijem".

Sve što su uradili za 40 godine, bend je sažeo u tvrdo četvorostruko izdanje "Parni valjak-Antologija". Na četiri diska nalaze se 64 pesme, koje su tematski podeljene u četiri celine - "Baladerstvo" sa najlepšim baladama, "Iskoraci" sa pesmama koje su pomerile granice žanrova, "Rokologija" sa 16 rok hitova i balada i "Popistika" sa najlepšim pop pesmama.

U okviru ovog izdanja, osim diskova sa muzikom, nalaze se i tekstovi renomiranih autora koji su pisali o uticaju benda na muziku i muzičku scenu, ne samo bivše Jugoslavije, već i šire.

Foto: Printscreen Youtube

"Parni valjak-Antologija" je bogato opremljena arhivskim i retko viđenim fotografijama, kao i starim novinskim člancima, koji će sigurno obradovati brojne fanove benda.

Ulaznice za trosatni koncertni spektakl "2 u 1" mogu da se kupe na svim prodajnim mestima Eventim-a, Gigs Tix-a, DD Tickets-a i u Win Win radnjama. Cena ulaznica je od 1.800 do 2.400 dinara, u zavisnosti od kategorije mesta.

Autor: Pink.rs

#Aki Rahimovski

#Parni valjak

#Tašmajdan

#koncert

'