AKTUELNO

Rane na duši ne zarastaju brzo kao rane na licu.

Bivša košarkašica Milica Dabović sa svojim bivšim dečkom Šimetom Šiklićem Simonom obračunaće se na sudu nakon fizičkog nasilja koje je doživela.

Ipak, postoje rane na duši koje ne mogu tako lako da zarastu. Psiholog Radmila Grujičić smatra da bi bilo dobro da Milica zatraži stručnu pomoć ukoliko ne može da se nosi sa trenutnom situacijom.

Foto: E-Stock Kobra

- Osoba koja u dužem vremenskom periodu oseća intenzivniji stres sa kojim ne može da se nosi i koji joj smeta u svakodnevnom funkcionisanju treba da se obrati stručnom licu koje se bavi psihičkim tegobama. To je način da se najbrže izvuče iz tog lošeg stanja, odnosno da se ne bi dodatno trošila i patila - smatra ona i dodaje da Milici nije pametno da svoje emocije deli sa javnošću jer to može samo da joj pogorša psihičko stanje.

Foto: E-stock/Miloš Rafailović

- Nisam sigurna koliko deljenje detalja sa javnošću može da joj donese olakšanje. Više je od pomoći podeliti problem sa porodicom ili prijateljem, jer od njih može da računa na pomoć i podršku. Mislim da to što se javnost bavi njenim slučajem ipak otežavajuća okolnost i da joj je to samo dodatni stres - objašnjava Radmila Grujičić iz ugla profesije kojom se bavi i dadala da za fizičko nasilje ne postoji opravdanje.

Autor: B. R.

#Milica Dabović

'