AKTUELNO

Zgodni učesnik rijalitija očarao je čitateljke širom Sjedinjenih Američkih Država.

Srpski maneken Rade Lazić, kojeg je šira javnost upoznala u šestoj sezoni "Farme", niže uspehe i van granica regiona, a ovih dana presrećan je zbog novih poslovnih uspeha na koje je veoma ponosan.

Foto: Instagram

Zgodni Valjevac bio je inspiracija spisateljici krimi romana "Guns", koja je čitaocima u Americi predstavila priču o kriminalcu sa Balkana koji beži u Ameriku zbog pljačke čiji je glavmni akter, dok je roman "Rome" Rade bio inspiracija za potpuno drugačiji lik.

Foto: Privatna arhiva

U hit romanu spisateljice Džej Kraunover glavni lik jeste američki vojnik koji se nakon rata prema ženama ponaša hladno i bahato, sve dok u njegov život ne uđe devojka zbog koje će se promeniti sve. Inače, autorka ove knjige čiju naslovnicu krasi Rade Lazić jeste jedna od najprodavanijih autorki prestižnih američkih izdanja "USA Today" i "New York Times", na čijim je stranicama dobio pozitivne kritike.

Foto: Privatna arhiva

Rade ne krije da je presrećan zbog toga što je inspirisao ove dve spisateljice.

Baš sam ponosan na ta dva projekta. Kada nekom umetniku poslužiš kao inspiracija i nadahnuće za tako velike stvari, čime ti odaju priznanje za tvoj rad, onda to nije mala stvar. Veoma je prijatan osećaj krasiti naslovnu stranu nekog romana, pogotovo romana kakav je "Rome" - to nije bilo kakav roman, već jedan od najprodavanijih u Americi sa sadržajem koji u mnogo segmenata opisuje moj život - iskren je Rade, koji otkriva da su čitateljke iz Amerike oduševljene njegovim izgledom, zbog čega su ga pozvale na druženje.

Foto: Privatna arhiva

Foto: Privatna arhiva

- Po izlasku knjige javilo mi se mnogo devojaka i žena i nisu verovale da komuniciraju sa mnom, čak su me molile da dođem za Njujork da bi me upoznale i to sve o njihovom trošku, što je meni bilo jako drago. Ipak, zbog obaveza nisam mogao da odem, što ne znači da neću - kroz smeh kaže Rade za Pink.rs, a da li će "preko bare" naći i svoju srodnu dušu, ostaje da vidimo.

Foto: Instagram

Autor: D. Tanasijević

#Farma

#Rade Lazić

#maneken

'