AKTUELNO

Folk pevačica pobesnela je kada je čula da je njen hit nepoželjan na kulturnim događajima u Berlinu.

Posetioci Filmskog festivala u Berlinu želeli su da na ovom kulturnom događaju čuju i najveći hit Stojanke Novaković Stoje "Bela ciganka", ali organizatoriji ni u ludilu nisu želeli da im izađu u susret, budući da smatraju da pesmama folk pevačice tamo nije mesto.

Foto: YouTube screenshot

Kako je ispričao izvor s lica mesta, atmosfera na tradicionalnoj žurki koju svake godine u Berlinu organizuje Filmski centar Srbije bila je sjajna, ali je pojedinim gostima bilo dosadno, pa su predložili di-džeju da pusti Stojin hit. Iako su se na sve načine trudili da im di-džej usliši molbu, on to nije želeo.

- Stajala sam pored di-džeja kad mu je prišao jedan od gostiju i pitao da li može da pusti "Belu Ciganku" od Stoje! Di-džej je prvo mislio da se šali, ali nije bila šala. Gost je bio uporan i objašnjavao je da bez te pesme nema dobre žurke, pa je prišao čovek iz Filmskog centra Srbije i ozbiljnim glasom rekao da mu ne mogu ispuniti želju - otkriva izvor sa mesta događaja i dodaje:

Foto: YouTube screenshot

Ta pesma stvarno nije za događaj poput ovoga. Na takvim proslavama se pušta ležernija muzika, a od narodnjaka u obzir dolaze samo neke starije, prave kafanske pesme. "Beloj Ciganki" nije mesto tu - završava izvor.

Stojizam je neuništiv

Stojanki nije bilo pravo kada je čula da je njena pesma nepoželjna na kulturnim manifestacijama, pa je rešila da žestoko oplete po, kako ona kaže, licemernim ljudima.

Foto: YouTube screenshot

- Licemerje i kvazikulturni dušebrižnici su me pratili od početka karijere. Nisam se nikad obazirala na njih, mislila sam uvek na svoju publiku, na narod koji me voli. Moja muzika je kvalitetna i zahtevna, tekstovi narodski, a o vokalu je već sve odavno ispričano. Vreme će pokazati šta je kvalitet, a šta su nabeđeni kvaziumetnici koji potajno slušaju moje pesme, a javno kritikuju. Stojizam je neuništiv, a Stoja je institucija! - samouverena je bila pevačica.

Autor: D. Tanasijević

#Stojanka Novaković Stoja

#pevačica

'