AKTUELNO

Na početku rata jedna profesorka je ušla i okupirala njen stan.

Pevačica Neda Ukraden jedna je od onih ljudi na koje su mnogo uticala ratna dešavanja na prostoru bivše Jugoslavije. Na početku rata jedna profesorka iz Sarajeva ušla je u njen stan uz pretnju oružjem otela stan i sve vrednosti, kao i nagrade, koje su ostale u njemu

Neda Ukraden je neposredno pred izbijanje nemira u Bosni i Hercegovini krenula na turneju u Švedsku, a iako je situacija bila na ivici eskalacije, nije ni slutila da se više nikad neće vratiti u svoj dom.

Foto: E-stock/Stefan Filipović

Ta žena je silom ušla u moj dom. Uz pretnju oružjem uzela je od moje komšinice ključ i otela mi stan. Ja, kao stanovnik Sarajeva, koje je u međuvremenu okupirano, otišla sam da radim. Nije se moglo ući u grad, letovi su bili otkazani, tako da sam bukvalno bila zarobljena u Beogradu - objasnila je pevačica.

Neda Ukraden je ostala bez svih svojih stvari, dragocenosti i uspomena, a kako je objasnila stan je kasnije uspela da proda po znatno nižoj ceni.

Prodala sam ga za četvrtinu cene. To je bilo predivno mesto za stanovanje, pravi dom. Puno mojih dragocenosti, nagrada, klavir, dečje stvari, fotografije u njemu su ostali. Zamislite, odete negde da radite i više se ne vratite svojoj kući - rekla je pevačica.

Autor: J. V.

#Neda Ukraden

#pevačica

#stan

'