AKTUELNO

Poslala jaku poruku svim ženama!

Glumica Jelisaveta Orašanin porodila se pre tri meseca i na svet donela ćerkicu Petru. Ona sada sa svojom naslednicom i suprugom Milošem Teodosićem živi u Srbiji, gde je on bez košarkaškog angažmana.

View this post on Instagram

☀️🌊 #malibu#losangeles#la

A post shared by Jelisaveta Orašanin Teodosić (@jagodenamagli) on

Mlada glumica je sada otkrila da je imala tešku i rizičnu trudnoću i da je morala da se podvrgne terapijama kako bi na svet uspešno donela bebu.

Dijagnostifikovan mi je visok rizik na trombofiliju. Tokom čitave trudnoće primala sam redovnu terapiju i sve je bilo u redu. Nažalost, testovi na trombofiliju veoma su skupi, tako da se kod nas rade tek nakon što žena doživi tri pobačaja, pa je mnogo njih koje izgube plod, a ne znaju šta je tačan uzrok toga. Ne volim da pričam o intimnim stvarima, ali ovo iskustvo želim da podelim upravo da bih prenela poruku ženama da ne odustaju - kaže Jelisaveta koja se porodila uz pomoć epiduralne anestezije.

Foto: Printscreen Instagram

Moj porođaj je dugo trajao, bila sam veoma iscrpljena i umorna kada se ona rodila i sećam se da sam samo pomislila kako je slatka. Verujem da će se svaka žena složiti da tek nekoliko sati nakon rođenja deteta postanete svesni svega, odnosno tek kada dođe do fizičkog kontakta i kad uzmete bebu u naručje. Mislim da je meni trebalo nekih desetak sati dok nisam osetila tu sreću - ispričala je Jelisaveta.

Foto: Printscreen Instagram

Orašaninova je ispičala i da su na porođaju prisustvovale njena sestra i majka, a da njen suprug tada nije bio uz nju.

Mama i sestra su bile uz mene. U Americi je sistem takav da bilo ko može da bude sa vama na porođaju. Takođe, u porodilištu beba je sve vreme sa vama, ali i članovi porodice - kaže glumica.

Foto: Instagram

Na roditeljstvo niko nije spreman do trenutka dok mu se ne desi, ali čim se beba rodi, nekako sve samo dođe na svoje mesto. Kada sam rodila Petru, s nama su u Los Anđelesu bile moja mama i sestra, ali smo Miloš i ja od početka hteli sve da radimo sami. Svakako, prirodno je da ja kao majka stalno budem s bebom, pogotovo što dojim, pa se tokom boravka u Americi nisam odvajala od nje duže od sat vremena. Mi smo baš želeli da postanemo roditelji, a pretpostavljam da je tako i sa svim drugim ljudima, pa sada uživamo u tome i zaista nam je divno - opisala je Jelisaveta svoju ulogu roditelja.

Foto: E-stock/Miloš Rafailović

PROČITAJTE JOŠ: OVO JE NEŠTO SA ČIM SE DO SADA NISMO SUSRELI! Glumica Iskra Brajović otvoreno govorila o seriji 'CRVENI MESEC', pa otkrila KAKAV JE NJEN LIK! (VIDEO)

Pink.rs

#Jelisaveta Orašanin

#Miloš Teodosić

'