AKTUELNO

U finalu su se našle Jelena Jošanović, Saška Antić, Petra Kuzmanović, Jovana Butorović i Marija Ilić.

Njih pet su ušle samo finale “Adria’s Top Modela”. Od 15 devojaka, stručni žiri, koji čine manekenka Tatjana Bašević, kreator Boško Jakovljević I fotograf Dušan Petrović, odabrao je devojke koje su tokom dva meseca snimanja emisije pokazale najveći trud I želju da uspeju u svetu modelinga.

Foto: E-stock/Stefan Filipović

Finalistkinje “Adria’s Top Modela” su za čitaoce portala Pink.rs otkrile kako je izgledalo učešće u ovom takmičenju, šta je to što se dešava kada se kamere ugase I što gledaoci nisu imali prilike da vide I još mnogo toga.

Jovana Butorović je sedamnaestogodišnja takmičarka iz Nikšića. Jovana je svojim učešćem u „Adria’s Top Modelu“ dosta toga naučila o sebi, a kako je sama istakla, shvatila je i da treba da nastavi da se bavi manekenstvom.

Najteže mi je palo slikanje u pećini na Tari jer sam u jednom trenutku ušla u vodu i bukvalno sam se smrzla. Ali fotografije su ispale super, tako da sam zadovoljna - rekla je Jovana.

Foto: E-stock/Stefan Filipović

Jovana nam je objasnila da su joj Boškovi i Tatjanini saveti mnogo pomogli, a da je kada se ugase kamere, atmosfera među devojkama mnogo drugačija:

- Mi pričamo opušteno, družimo se, šalimo se. Mnogo je opuštenije nego kada se upale kamere. Stvarno smo se lepo družile i o svemu razgovarale.

Za Jovanu možete glasati tako što ćete poslati SMS na 3113 sa brojem 2, isto to možete uraditi i iz Crne Gore slanjem broja 2 na 14560.

Saška Antić ima 18 godina i iz Niša je. Saška o sebi kroz ovo takmičenje naučila dosta, a jedna od glavnih osobina koja joj je značila u „Adria’s Top Modelu“ svakako je izdržljivost.

Mislim da je manekenstvo moj životni poziv i nadam se da će tako biti. Radim na tome da nastavim da se profesionalno bavim manekenstvom - rekla je Saška.

Foto: E-stock/Stefan Filipović

I dok su gledaoci bili svedoci da je Tatjana ponekad bila jako stroga, devojke znaju da je to bilo za njihovo dobro.

- Sa Tatjanom imamo prijateljski odnos. Ako imamo neki problem, njoj možemo da kažemo bez bilo kakvog ustezanja. Saveti svih članova žirija su nam bili veoma korisni i zahvaljući njima smo i uspele sve da uradimo što se od nas očekivalo - istakla je ova finalistkinja.

Za Sašku možete glasati tako što ćete poslati SMS na 3113 sa brojem 4, isto to možete uraditi i iz Crne Gore slanjem broja 4 na 14560.

Jelena Jošanović je iz Beograda I ima 24 godine. Jelena je objasnila da joj je škola na prvom mestu I da sada želi da upiše master, kao I to da je jako srećna što je stigla do samog finala “Adria’s Top Modela”.

- Kroz takmičenje sam promenila neke stvari kod sebe, a to je da se više borim I da ne odustajem. Iskreno, nisam verovala da ću stići do finala, ali svi oko mene su mi govorili da ću doći do finala - rekla je Jelena.

Foto: E-stock/Stefan Filipović

Najveću tremu sam imala od Tatjane. Kad hodam po pisti I ugledam nju, nekako se sva unervozim - priznala je Jelena i dodala:
Pobedu ne očekujem, ali mislim da se svaka devojka nada pobedi.

Za Jelenu možete glasati tako što ćete poslati SMS na 3113 sa brojem 5, isto to možete uraditi i iz Crne Gore slanjem broja 5 na 14560.

Marija Ilić ima 18 godina i dolazi iz Šapca. Za Mariju su ostale finalistkinje rekle da je najduhovitija, a ona je otkrila da joj nijedan zadatak nije bio previše težak.

Znala sam da ja to želim i zato sam se trudila da svaki zadatak odradim. Najteže mi je padalo jedino to što smo morale rano da ustajemo – kroz smeh je rekla ova finalistkinja.

Foto: E-stock/Stefan Filipović

Od 15 devojaka njih pet je stiglo do finala, a kako su istakle one, nisu gledale jedna na drugu kao na konkurenciju.

- Nije se osećala konkurencija kod nas. Sve smo bile kao jedna, tako smo funkcionisale - rekla je Marija.

Tatjana, Dušan i Boško su bili tu da im zadaju nekad i jako teško zadatke, a od njih su dosta toga i naučile.

Trudile smo se i slušale sve što nam kažu. Kada nas iskritikuju to nas je povređivalo, ali smo znale da moramo da ih uvažimo i tako budemo još bolje - istakla je Marija Ilić.

Za Mariju možete glasati tako što ćete poslati SMS na 3113 sa brojem 1, isto to možete uraditi i iz Crne Gore slanjem broja 1 na 14560.

Petra Kuzmanović je iz Beograda i ima 18 godina. Petra je kroz učešće u „Adria’s Top Modelu“ naučila da je izdržljivost neophodna u manekenstvu i modelingu i da nijedan zadatak nije nemoguć.

Od svega što smo radile u takmičenju, najgori nam je bio rafting. Bukvalno smo sve mislile da ćemo da umremo i tad sam mislila da sam Survajveru a ne u Top Modelu - kroz smeh je rekla Petra.

Foto: E-stock/Stefan Filipović

Petra je rekla da su im Tatjana, Boško i Dušan svojim savetima dosta pomogli i da su od svakog naučile po nešto novo. Dok su pred kamerama devojke bile ozbiljne i trudile se da odgovore na svaki zadatak, situacija kada se ugase kamere je bila nešto drugačija.

Kada se kamere ugase, mi se okupimo u sobi i družimo se. Tu su bili i neki neki nervni slomovi, svaka devojka je makar jednom doživela nervni slom - kroz smeh je rekla Petra.

Za Petru možete glasati tako što ćete poslati SMS na 3113 sa brojem 3, isto to možete uraditi i iz Crne Gore slanjem broja 3 na 14560.

Gledaoci će svojim sms glasovima odabrati tri devojke, a stručni žiri koji čine Tatjana Bašević, Boško Jakovljević i Dušan Petrović će odlučiti koja devojka će poneti titulu "Adria's Top Modela".

Ne propustite finale "Adria's Top Modela" koje je na programu Televizije Pink  večeraos u 23 sata.

Autor: J. Vučić

#Adria's top model

#Petra Kuzmanović

#Saška Antić

#emisija

'