separator
Info
ZABAVAAKTUELNO

showbiz

PAMTIMO JE PO ULOGAMA U 'ĐEKNI' I 'LEPOTI POROKA': Bila je udata za Živka Nikolića, a onda je odjeknula vest da je ZAVRŠILA U PRIHVATILIŠTU! Evo kako danas izgleda čuvena Vesna Pećanac!


Živela je život kao iz bajke, a onda se sve promenilo...


Gledaoci pamte čuvenu glumicu Vesnu Pećanac po ulogama u kultnim filmovima "Đekna još nije umrla, a ka' će ne znamo" i "Lepota poroka", a ostavila je traga i u pozorištu i na televiziji. Ono što je zanimljivo jeste da je mnoge filmove, u kojima je igrala, režirao njen pokojni suprug, legendarni Živko Nikolić, a retko je ostvarenje koje je on radio, a da ona nije u njemu glumila.

Autor: Printscreen YouTube/Bernard Ćubela

Vesna je rođena u Ljubljani, 18. juna 1947. godine, a glumu je upisala zbog oca. Naime, on je bio vojnik koji nije imao sina da mu ostavi u nasledstvo svoje oružje, te je nju zvao "sine" i nije joj dozvoljavao da nosi haljine i štikle. Zato je, kako je sama rekla, upisala glumu "da bi se nanosala lepih haljina". Ipak, to joj se nije ostvarilo.

- Ni na filmu ni u pozorištu nisam se nanosala lepih haljina. Sve lepe haljine bile su rezervisane za Tanju Bošković, ja sam opet igrala čvrknute uloge, ali meni drage - rekla je Vesna jednom prilikom.

Sa slavnim rediteljem se upoznala pet godina pošto je došla u "Atelje 212" i uvek je isticala da je sa njim živela kao u bajci. Dobili su dvojicu sinova, a sada Vesna ima i unuka.

Autor: Printscreen YouTube/Bernard Ćubela

Početkom novog milenijuma, njen život se potpuno promenio. Nije mogla više da igra i zatražila je penziju, koja je bila toliko mala da nije mogla da pokrije sve njihove troškove. Godine 2001. Živko Nikolić je preminuo u Crnoj Gori, a ona se tada sa sinovima vratila u Beograd zbog njihovog školovanja. Vesna se nakon toga razbolela i otišla u prihvatilište. Ipak, o teškim vremenima ne želi da govori, već se samo seća lepih trenutaka iz svog života.

Autor: Printscreen Clip.rs

Autor: N. Vujčić

Vesti Minut dva

Nacionalni Dnevnik

Komični video i skrivena kamera

Komentari • 0

Komentari uvredljivog sadržaja neće biti odobreni.

korisnik

povezane vesti