AKTUELNO

Ja sam dobila sepsu pole operacije jer su pomešali dva materijala koja nisu smela da budu zajedno na tom mestu. Nakon toga što se meni dogodilo, tek tada je počela pomama za silikonskom zadnjicom. Devojke su želele silikonske zadnjice po cenu života, rekla je Đurićeva za Pink.

Javna ličnost Tamara Đurić, preživela je pre tri godine pravu dramu zbog silikona u zadnjici. Ona je doživela kliničku smrt, sepsu i zamalo umrla, a kako kaže, devojke danas i te kako preteruju kada su estetski zahvati u pitanju. Ona ipak smatra svoje dimenzije u okviru normalnih, ali da mladima danas nije bitno šta se radi, već je važno da se pretera.

Foto: E-Stock/Rajko Ristić

- Vidim da kod mladih nije bitno šta se radi, bitno je samo da se pretera. Devojke uglavnom preteraju u količlini silkona... dimenziji kod grudi, usana. Ja sam u jednom momentu preterala. Preterala sam usnama, to je tada bilo moderno, ja sam ih nakon toga izvadila, kao i grudi, ja sam ih smanjila - rekla je Tamara i dodala koliko se promenila od 2017.

Kaže da je promenila navike od nemilog događaja, od kada je i završila sa operacijama.

- Reč je o velikoj komplikaciji. Naime, dobila sam sepsu neposredno nakon operacije, budući da su pomešana dva materijala koja nisu smela da budu zajedno na tom mestu. Silikon je napravio reakciju i desilo se šta se desilo. Nakon toga što se meni dogodilo, počela je pomama za silikonskom zadnjicom među devojkama – kaže Đurićeva. Dodaje da niko nije ništa naučio iz njenog iskustva i da su devojke želele silikonske zadnjice po cenu života.

Foto: TV Pink Printscreen

Estetski hirurg Milan Colić kaže da je Đurićeva želela savršenije od savršenog, što ju je dovelo do ivice smrti. Na sreću, lekari su uspeli da joj spasu život.

- Komplikacije koje je imala su bile životno opasne. Na sreću, odreagovano je na vreme i život je spasen. To treba da bude poruka. Operacije ne treba braniti, ali one treba da se rade po pravilima struke, uz strogo poštovanje onoga što hirurg kaže – kaže Colić za Pink.

Colić: Vađenje rebara ne bi radio nijedan doktor koji je pri čistoj svesti i zdravoj pameti

U domaćim medijima osvanule su vesti da se naše pojedine poznate ličnosti, osim estetskih zahvata, podvrgavaju i operacijama vađenja rebara.

Colić kaže da nijedan pametan doktor pri čistoj svesti, ni kod nas ni u svetu, nije izveo ovakav zahvat, niti bi, te on ne zna da postoje slučajevi da je iko, zarad estetike, izvadio rebro.

- Rebra ne služe za lepotu struka, već kao potpora kičmenom stubu. Zamislite koliku bi grešku doktor napravio njihovim vađenjem! Rebra podržavaju i disajnu muskulaturu. Dakle, ovakva vrsta zahvata bila bi i protiv lekarske etike – kaže dr Colić. Podseća da njegova klinika radi više od 20 godina, te da je 90-ih bilo različitih zakteva: od toga da se izbrišu otisci prstiju, do toga da čoveku iseku mali prst.

Foto: TV Pink Printscreen

- Da li treba da budemo supermarket estetske hirurgije? Takve stvari, kao i vađenje rebara, jednostavno se ne rade i ne verujem da je iko to uradio – kaže dr Colić. Na priče da je pevačica Šer uradila upravo vađenje rebara, kaže da ona nikada javno nije rekla da se jeste podvrgla ovakvoj operaciji i da čisto sumnja da ju je uradila.

- Čak sam siguran da po američkim zakonima to nije ni smela da uradi – kaže dr Colić.

#Novo jutro

#Silikoni

#Tamara Đurić

'