AKTUELNO

Za nju ovo nije nimalo obeshrabrujuće.

Prvo polufinalno veče Evrosonga koje se održava u Izraelu startuje večeras. Ovogodišnja predstavnica Srbije na ovom 64. muzičkom takmičenju je Nevena Božović koja će publici predstaviti pesmom "Kruna", a ona će nastupiti pod rednim brojem devet.

Ako je suditi prema kvotama sa kojima raspolažu beogradske kladionice, naša predstavnica nema šanse da uđe u finale, a prognoze nisu sjajne ni u svetskim kladionicama. Ipak, Božovićevu to ne zabrinjava.

Foto: TvPink Printscreen

Mislim da samo lično zadovoljstvo može da me dovede do rezultata. Neću razočarati ljude, a sve ostalo što bih rekla bilo bi neskromno. Ne verujem u kladionice, jer se često dešavalo da one pogreše - rekla je Nevena pred put u Izrael.

Nevena ima redovne probe u Izraelu i vredno se spremala za predostojeći nastup, a osim redovnih proba koje ima, Nevena uživa u čarima ovog grada i to sa suprugom, pilotom Nikolom.

Najveći favorit za pobedu ove godine je Holandija s kvotom 3,30, a odmah iza nje su Švedska, Francuska, Rusija i Azerbejdžan. Ni naše komšije nisu bolje sreće, a jedino se Makedonija, tačnije Tamara Todevska s pesmom "Proud", malo ističe i na listama zauzima 15. mesto sa kvotom 100.

Foto: TV Pink Printscreen

To je odlično ako je uporedimo sa Crnom Gorom, koja se nalazi poslednja na listi s kvotom 350, a Srbija je na 22. mestu sa kvotom 150. Rumunija, Mađarska i Hrvatska su nekoliko mesta ispod nas, pa je samim tim i kvota veća.

Naše kladionice ne veruju mnogo ni u to da će Srbija pobediti u prvom polufinalu, jer je kvota 17.

Takođe, od komšijskih zemalja šansu za prvih 10 jedino ima Makedonija, s kvotom 1,40, dok je Nevena iza nje sa kvotom 7.Mnogo šanse nemamo ni da se plasiramo kao najbolje plasirana balkanska država - zauzimamo treće mesto s kvotom 6, odmah ispod Grčke i Makedonije.

Pink.rs

#Nevena Božović

'