separator
Info
ZABAVAAKTUELNO

lifestyle

OČISTITE KUĆU OD LOŠE ENERGIJE: Primenite OVE TRIKOVE!


Teška energija može se i danima zadržati u našem domu.


Prema feng šuiju, energetsko čišćenje jedan je od najvažnijih činilaca za osećaj sigurnosti u domu. Imajte na umu da i sami u kuću unosimo neprijatnost kada se u nju vraćamo nervozni, ljutiti ili nakon neke razmirice, a ta teška energija u prostoru može da ostane danima i tako nas energetski slabi.  

Energetsko čišćenje može da se izvodi na različite načine, a najvažnije je sprovoditi ga pre useljenja u kuću u kojoj je neko već boravio ili tokom velikih kriza, razmirica ili bolesti članova porodice. U takvim situacijama dobro je sprovoditi ga barem jednom mesečno.  

Feng Shui savetnica Sanda Mesek savetuje da neke od elemenata čišćenja sprovodimo svaki dan kako bismo održali povoljnu energiju u domu. To može da bude, na primer, paljenje sveća ili mirisnih štapića ili, pak, aroma-lampice. Kad sprovodite sveobuhvatno energetsko čišćenje upotrebljavajte:  

So – upija negativnu energiju. Rasporedite je po kući, ostavite da stoji najviše 24 sata, pa je potom bacite izvan kuće.  

Vatra – s upaljenom svećom krenite od ulaznih vrata pa prođite uz zidove celog stana. Svetlo podiže vibraciju doma.  

Zvuk – bez obzira na to da li koristite tibetansku činiju, zvona, muziku ili tapšanje, zvuk rasteruje negativnu energiju.  

Vazduh i mirisi – dobro provetrite sve prostorije u kojima boravite, a energiju još dodatno pročistite paljenjem tamjana. Reski miris očistiće energiju prostora i osvežiće je. Ne kaže uzalud stara poslovica da đavo beži od tamjana.  

Voda – vodu tokom dana možete da ostavite na suncu pa njome potom poprskati prostorije. Energija sunca uneće lakoću i prozračnost u prostor, posebno tokom kratkih i sumornih dana.  

Vesti Minut dva

Nacionalni Dnevnik

Komični video i skrivena kamera

Komentari • 0

Komentari uvredljivog sadržaja neće biti odobreni.

korisnik

povezane vesti