AKTUELNO

Nemojte svako malo da trošite vreme na otapanje zamrzivača.

Visoke letnje temperature su odlične kada rešite da odradite generalku u kuhinji. Za manje od sat vremena led iz zamrzivača će nestati i ostaje vam samo da dobro pokupite vodu i prebrišete fioke i zidove friza i sve se cakli.

Međutim, nije stalno leto, a zamrzivač, što je stariji, sve brže taloži led, te neretko morate da ga otapate na manje od mesec dana.

U čemu je caka?

Za početak, pokušajte da memorišete gde vam se šta nalazi u zamrzivaču. Ukoliko imate naviku da svako malo otvarate friz, razgledate, a potom pet minuta tražite neke namirnice, očekujte da će se led brže stvarati.

Takođe, kada kupujete zamrznute namirnice prebrišite ih pre nego što ih gurnete u fioku.

Isto tako, ukoliko zamrzavate kuvanu hranu pobrinite se da ona bude potpuno hladna pre nego što je stavite u zamrzivač. Ako vas je strah da ostavite šerpicu preko noći napolju, onda je bar ostavite u frižideru pre nego što jelo odložite u zamrzivač.

Domaćice kažu i da je ključno da dobro zatvarate namirnice koje odlažete. Kupite zip zatvarače ili koristite vakum kese ili kutije koje dobro dihtuju.

Pojedine savetuju i da na gazu namočite nekoliko kapi ulja i potom premažete zidove i fioke friza, jer se led neće stvarati na masnim površinama.

#Kuća

#frižider

'