separator
Info
ZABAVAAKTUELNO

lifestyle

VEKNA TRAJE I DO TRI MESECA: Da hleb bude svež kao u pekari čuvajte ga na OVOM MESTU!


Izveštaj na temu istraživanja hrane i njenog skladištenja koje je sproveo univerzitet u Nebraski pokazao je da će hleb, gde god ga držali, ukoliko je na sobnoj temperaturi, propasti za najduže nedelju dana, a često i kraće.


Na sve to, kako spore buđi koje vazduhom putuju do hleba, imaju dugačke korene, često im treba više dana da se pokažu u plavo-zelenoj nijansi po kojoj ih prepoznajemo.

Zato je, preporuka naučnika, da hleb čuvate u zamrzivaču ili frižideru.

U ovim situacijama šanse da se buđ pojavi na hlebu su minimalne, a vekna može da traje i tri meseca. Kad je otopite, delovaće sveže kao da je upravo kupljena. Ako hleb jedete i koristite samo ga držite u fružideru u kesi za zamrzivač.

A ako ga nećete jesti narednih dana, isecite ga na kriške, stavite u kese, izbacite vazduh i zamrznite.

Kad želite da odmrznete hleb zagrejte ga ili u mikrotalasnoj na 15 do 25 sekundi ili na rešetki od rerne na 160 stepeni na nekih pet minuta.

Vesti Minut dva

Nacionalni Dnevnik

Komični video i skrivena kamera

Komentari • 0

Komentari uvredljivog sadržaja neće biti odobreni.

korisnik

povezane vesti