separator
Info
ZABAVAAKTUELNO

lifestyle

Jeftino rešenje za ZAPUŠEN ODVOD  - u sekundi rešava problem


Ako muku mučite sa odvodom u kuhinji ili kupatilu, te se isti često zapuši ili voda ne otiče dovoljno brzo, ne morate odmah u pomoć zvati vodoinstalatera niti kupovati skupe preparate.


Postoje i jednostavni, a efektni "uradi sam" trikovi, za koje vam ne treba ništa, sem onoga što gotovo sigurno već imate u kuhinji. Dakle, pripremite sodu bikarbonu i alkoholno (belo) sirće, pa najpre u odvod stavite nekoliko kašika sode bikarbone, a porom sipajte sirće.  

Reakciju ćete momentalno videti, a ovaj trik već su isprobali mnogi lifestyle blogeri, te tvrde da zaista pomaže, a neki su snimili i video na tu temu.  

Ako iz nekog razloga ne želite da isprobate ovaj trik, ili trenutno u kući nemate oba sastojka, pokušajte i na sledeće načine da otpušite odvod:  

Autor: Pixabay.com

Sa žičanim ofingerom  

Staru vešalicu od tanke žice rasformite tako da dobijete ravnu žicu, a potom kraj iste savijte tako da napravite malu udicu. Ugurajte taj kraj u odvod i počnite da "pecate", kako biste izvukli ostatke hrane ili prljavštinu koja je i uzrok začepljenja.  

Vrela voda  

Ovo je svakako najjeftinija i najlakša metoda, a može da pomogne, posebno ako je odvod zapušen zbog nagomilanih masnih naslaga. Zagrejte vodu do ključanja, a potom je polako sipajte direktno u odvod. Postupak ponovite dva ili tri puta u razmaku od nekoliko sekundi. Ovo možete ponavljati čak i nekoliko puta nedeljno - ne oduzima puno vremena, a deluje preventivno.  

Autor: Pixabay.com

Soda bikarbona i so  

Pomešajte pola šoljice sode bikarbone i pola šoljice soli, a potom dobijenu smesu sipajte u odvod, pa ostavite da odstoji 15 do 20 minuta. Potom ulijte vruću vodu, a kombinacija soli, sode bikarbone i vruće vode trebalo bi da izazove hemijsku reakciju koja će uspeti da odpuši šta je potrebno.  

Vesti Minut dva

Nacionalni Dnevnik

Komični video i skrivena kamera

Komentari • 0

Komentari uvredljivog sadržaja neće biti odobreni.

korisnik

povezane vesti