AKTUELNO

Kako biste lakše pregurali vrele letnje temperature, važno je da i svoj enterijer prilagodite.

Spavaća soba je jedna od najvažnijih prostorija u našem domu iz razloga što se u njoj opuštamo nakon dugog radnog i zauzetog dana. Zbog toga, važno je pravilno je dekorisati za svaku sezonu.

Predstavljamo vam nekoliko ideja za kreiranje svežeg i gostoljubivijeg izgleda u spavaćoj sobi tokom leta.

Oslobodite prostor

Oslobađanje prostora pruža dodatno mesto za osvežavajući letnji povetarac i obavezno razmotrite mogućnost kreiranja unakrsne ventilacije. Kako biste omogućili bolji protok vazduha u prostoriji i kvalitetnije životno okruženje, vreme je da pređete na providne i lagane zavese. Sklonite sve tepihe iz svog prostora, jer oni dodatno generišu toplotu i čine je nepodnošljivom. Uklanjanje tepiha može pomoći pri hlađenju spavaće sobe, ujedno joj pružajući uredan izgled.

Foto: Pixabay.com

Održavajte svoj ambijent svetlim

Hladne i sveže boje predstavljaju bolju opciju tokom leta i mogu vam pružiti udoban osećaj u spavaćem prostoru, kada napolju temperature postanu visoke i sve što poseduje jak ton može biti povezano sa toplotom. Neutralne boje su bezvremena solucija za bilo koji prostor i sezonu, pa čak i onda kada je leto gotovo, ovi tonovi mogu biti odgovarajući jer jednostavno nikada ne izlaze iz stila. Opredelite se za belu, svetlo sivu, boju slonovače, krem ili bilo koju drugu neutralnu i dodajte nekoliko tamnijih detalja radi dubine.

Foto: Pixabay.com

Unesite boje

Na kraju, potrebno je da unesete nešto više života u prostor svetlim bojama i detaljima, kako ne bi postao dosadan i jednoličan. Ovo može biti učinjeno dodavanjem vaših omiljenih biljaka, različito obojenog nameštaja ili nekoliko svetlijih posteljina, koje bi trebalo da budu vedro obojene i poseduju teksture pamuka. Poslednje je veoma važno jer bi jastučnice, čaršavi i ostali delovi posteljine trebalo da budu od pamuka, jer ovaj i slični prirodni materijali održavaju vaše telo hladnijim tokom sna i omogućuju da koža diše.

#Krevet

#Kuća

'