separator
Info
ZABAVAAKTUELNO

lifestyle

UPIJA LOŠU ENERGIJU Ovu sobnu biljku treba da ima svaka kuća


Sobne biljke gajimo uglavnom da bi smo se radovali pogledu na zelenilo njihovih listova i divne cvetove, ali to nije sve.


Postoje biljke koje nisu samo lepe, već poseduju i čitav niz korisnih svojstava. Zahvaljujući tim osobinama, one značajno poboljšavaju mikroklimu našeg doma. Jedna od njih je i čudesni hlorofitum. Ova biljka ni najmanje nije zahtevna i možete je držati na svetlosti ili u senci.  

Na svetlosti hlorofitum vremenom postaje svetliji, a pruge na njegovim listovima vrlo dekorativne, dok kod biljaka u senci one postepeno nestaju. Hlorofitum ili zeleni ljiljan ima sposobnost da aktivno prečišćava vazduh u prostoriji.  

Vrlo efikasno neutrališe supstance štetne za ljudski organizam, kao što su fenol, benzen, formaldehid i druge, koje u velikim količinama emituju savremeni materijali za završnu obradu i nameštaj od iverice.  

Veoma efikasno apsorbuje izduvne gasove. Stoga, ova biljka je prosto neophodna svima koji žive na prvom i drugom spratu. Hlorofitum je takođe neophodan u kuhinji, zbog svojstva da aktivno upija ugljen-monoksid.  

Ova biljka nezaobilazna je u domovima onih koji puše jer zeleni ljiljan odlično neutrališe duvanski dim. 

Vesti Minut dva

Nacionalni Dnevnik

Komični video i skrivena kamera

Komentari • 0

Komentari uvredljivog sadržaja neće biti odobreni.

korisnik

povezane vesti