AKTUELNO

Uskoro nam stižu novogodišnji i božićni praznici, a svi volimo da okitimo svoje domove kako bi stvorili što lepšu atmosferu.

Svečano okićena novogodišnja jelka, iako je tek sredina decembra, već je zasijala u mnogim domovima, međutim ima onih koji je još nisu ni kupili.

Kuglice, lampice, zvezdice, zvončići - samo su neki od detalja koje mora imati novogodišnja jelka da bi izgledala kao iz časopisa.

Svi koji ove godine planiraju da kupe novu jelku i ukrase, mogu da ih kupe u hipermarketima, na pijacama i kod Kineza.

Cene plastičnih jelki u kineskim tržnim centrima, a i lokalnim prodavnicama kreću se od 250 dinara do 4.000 dinara.

Foto: Pink.rs

Jelke se po drugim prodajnim objektima mogu naći po ceni od 1.000 do 10.000 dinara. Jelki ima raznih, visokih, niskih, raskošnih i "siromašnijih", sa gušćim i razređenijim granama i iglicama.

Prirodne jelke se još uvek ne mogu naći na beogradskim pijacama. Prošle godine njihove cene su se kretale od 1.300 do 1.600 dinara, pa se pretpostavlja da se ni ove godine njihove cene neće značajno rasti.

Ako nemate vremena da tražite savršenu jelku za vaš dom i da lutate po prodavnicama, možete je poručiti i on-lajn, putem mnogobrojnih sajtova.

On-lajn cene se ne razlikuju mnogo od onih iz hipermarketa, a ako se pak odlučite za one sa 2D i 3D grančicama morate izdvojiti nešto više novca. Cene takvih jelki se kreću od 13.990 do 65.990 dinara.

Foto: Pixabay.com

Ukrasi za jelke mogu se naći po ceni od 100 do 700 dinara. To su plastične kuglice, a ako želite da se vratite u detinjstvo i da vaše novogodišnje drvo ukrasite staklenim kuglicama za njih ćete morati da izdvojite od 140 do 500 dinara, dok se vrhovi kreću od 150 do 200.

Foto: Pink.rs

Foto: Pink.rs

Jelka ne bi u potpunosti bila okićena ako na nju ne bismo stavili i lampice, bilo da one svetle u različitim bojama ili u jednoj nijansi.

Foto: Printscreen Youtube

Njihova cena se kreće, u kineskim tržnim centrima od 150 do 1.000 dinara.

Foto: Printscreen Youtube

Foto: Pink.rs

Naravno, neizostavni deo na svakoj jelci su i svetlucave trake - one se mogu naći po ceni od 100 dinara kod Kineza, dok su u hipermarketima 129 dinara.

Venčići i mašne za vrata ili jelku mogu se po ceni već od 100 dinara kod Kineza do 1.000 dinara u hipermarketima.

Č.N.

#Jelka

#Nova godina

#Ukras

#cene

'