AKTUELNO

Ukoliko planirate da prodate stan ili kuću, sigurno vam je cilj da ga predstavite potencijalnim kupcima u najboljem svetlu.

Kako u tome uspeti? Za ovo vam nije potrebno mnogo novca, već snalažljivost i i dobra usmerenost. Pogledajte na koje tri stvari treba da se fokusirate:

1. Izaberite strateška i relevantna unapređenja

Iako mnogi misle da će proširivanje prostora uvećati cenu njihovog stana, ovo i nije toliko tačno. Umesto da proširite dnevnu ili spavaću sobu, bolje bi bilo da uložite u terasu ili jedan deo sobe koji će biti poput “svetog” mesta za osobu koja želi da kupi vaš trenutni dom. Ukoliko imate stan, investirajte u uređivanje terase i kreiranje malog dela za čitanje i odmaranje koje će biti pored prozora. Najbolje bi bilo da taj prozor bude visok i da kroz njega dolazi dosta svetlosti. Ako ipak imate kuću, investirajte u kreiranje staklenog dela koje će se mnogo svideti budućim kupcima. Takođe veliku ulogu ima i izgled bašte.

Foto: Pixabay.com

2. Ulepšajte prilaz

Generalno svaka osoba ima oko sedam sekundi da ostavi prvi utisak na ostale, bilo da predstavljate sebe ili vašu imovinu. Zato je jako bitno da ulaz u vaš dom, kao i sam prilaz budu čisti, uredni i estetski privlačni. Zato je bitno da uklonite bilo kakav nered i čak ako je potrebno, okrečite hodnik ili prostoriju u koju se odmah ulazi. Ako prodajete kuću, osvežite prednju fasadu i naravno, vrata garaže. Bašta treba da bude sređena, sa pokošenom travom i zasađenim cvećem. Isto važi i za terasu koja treba da bude bogata cvećem, sa ofarbanom ogradom i uređenom žardinjerom.

Foto: Pixabay.com

3. Optimizujte izgled spavaće sobe i kreirajte neutralni izgled

Kada želite da prodate stan po dobroj ceni, morate na umu imati želje kupaca. Recimo da imate jednu sobu “viška” koju ste pretvorili u kancelariju. Iako ona odgovara vašim potrebama, vrlo je moguće da će smanjiti vrednost vašeg doma i celokupni estetski izgled u očima kupaca. Umesto da je ostavite tako, vratite je u prvobitni izgled (npr. ako je bila spavaća soba, vratite joj tu funkciju) i dozvolite kupcima da od nje kreiraju prostoriju koja im je potrebna.

Pročitajte još: NAJNOVIJI TREND U UREĐIVANJU ENTERIJERA: Neka vas putovanja inspirišu da dodatno ulepšate svoj dom!

#Prodaja

#stan

'