AKTUELNO

Pročitajte sve o novogodišnjoj bogatoj tradiciji, brojnim običajima i verovanjima.

Nova godina samo što nije i svi se uveliko pripremaju za najluđu noć. Brojni prelepa, stara verovanja, muzičke i kulturne manifestacije, igre na snegu i ledu i praznične trpeze čine ovo doba godine magičnim.

Kako ne biste propustili ništa u vezi sa novogodišnjim praznicima i njihovom proslavom, portal Pink.rs donosi sve što vas zanima na jednom mestu.

Krenite u novogodišnje Pink.rs putovanje:

PRAZNICI U BEOGRADU POČINJU VEĆ DANAS! Uživajte u magiji koju je grad priremio za vas!

Foto: Tanjug

Grad Beograd ove godine priprema bogat novogodišnji program za građane i turiste. Nekoliko lokacija u gradu nudi odličnu zabavu koja će se završiti tek 15. februara. Kako je gradski menadžer Goran Vesić izjavio na predstavljanju, ovogodišnji program je raznovrsniji nego prethodne godine, a ulaganje u njega je ulaganje i u sam grad. U tekstu otkrivamo koji događaji očekuju Beograđane tokom praznika.

OBAVEZNO PROČITAJTE: Da li postoji Deda Mraz?

Foto: Pixabay.com

Da li je Iluzija oličena u liku dekice u crvenom odelu koji živi u Laponiji, leti u sankama koje vuku irvasi i deci kroz dimnjak donosi poklone za Božić i Novu godinu marketinški trik u koji veruju samo deca? Ili Deda Mraz stavrno postoji? Portal Pink.rs odgovara na pitanje koje interesuje i decu i odrasle.

Kako je nastao Deda Mraz?

Foto: Printscreen Youtube

Lik veselog čikice u crvenom kostimu krajem svake godine uđe u naše domove i deci donosi poklone.  Međutim, malo ko zna kako je zapravo nastao Deda Mraz, a naročito ko je bio njegov predak.

NOVOGODIŠNJA NOĆ: Šta će vam doneti TUĐE GAĆE i ko prvi treba da vam čestita! (FOTO)

Foto: Pixabay.com

Za proslavu Nove godine vezuju se zanimljivi običaji i verovanja, a neki od njih su potpuno besmisleni, ali ih ipak primenjujemo. Tako je mnogim pripadnicama lepšeg pola izbor donjeg veša postao važniji od toalete za novogodišnju noć.

TAJNA KIĆENJA JELKE: Ove stvari niste znali o NAJLEPŠEM NOVOGODIŠNJEM OBIČAJU! (FOTO)

Foto: Pixabay.com

Svake godine kitimo jelku, ali malo nas zna zašto se to radi. Da li ste se ikada zapitali odakle vodi poreklo ovaj običaj, da li ima veze sa našom tradicijom ili je reč o tvorevini Zapada? Da li ste se zapitali da li postoji pravilo kako se kiti jelka i da li je svejedno za koju se boju odlučite? Ima li to veze sa hrišćanstvom ili je reč o paganskom običaju?

BEOGRAD KAO BEČ! Evo kakav nas doček Nove godine očekuje!

Foto: Tanjug

Gradski menadžer Goran Vesić rekao je da je Nova godina jedan od najznačajnijih turističkih događaja za Beograd, jer u to vreme u njemu boravi veliki broj turista iz regiona, dodajući da je poslednjih godina sve više gostiju i iz drugih evropskih zemalja. Vesić je rekao da će ove godine ponuda za doćek biti veoma raznolika, da će Grad ponuditi dobar provod i da će izvođaći privući goste iz inostranstva, ali da će biti mnogo sadržaja i za Beograđane, a prevashodno za decu. U srpskoj prestonici tokom novogodišnjih praznika biće održano čak 86 različitih manifestacija.

UPLOVITE U NOVOSADSKU BAJKU: Evo šta Grad sprema za praznike!

Foto: Pink.rs

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević rekao je da će nekoliko novih događaja biti organizovano u Srpskoj Atini u susret predstojećim praznicima. Čitav program će trajati do 3. februara.

Zanimljive činjenice koje niste znali o Novoj godini!

Foto: Beta

Da li ste znali ko na planeti najviše voli Novu godinu? Ako kao kriterijum uzmemo podatak ko će u najluđoj noći najduže ostati budan, onda titula odlazi Rusima. Prate ih Ukrajinci i Argentinci, a najranije u krevet odlaze Kinezi i Izraelci.

DA SLAVLJE NE POSTANE TRAGEDIJA: Evo GDE i KO sme da kupuje PIROTEHNIKU za Novu godinu! (UZNEMIRUJUĆI VIDEO)

Foto: Tanjug

Približavaju se novogodišnji praznici, a samim tim na ulicama sve češće zatičemo prodavce raznih pirotehničkih sredstava, čije poreklo, datum prizvodnje i rok trajanja nisu tačno utvrđeni.  Stoga su pripadnici Komunalne policije, ali i pripadnici MUP-a započeli intezivniju kontrolu nelegalne prodaje pirotehničkih sredstava.

Koja egzotična destinacija je NAJPOVOLJNIJA za NAJLUĐU NOĆ?!

Foto: Pixabay.com

Kao i svake godine, agencije u ponudi imaju brojna novogodišnja putovanja. Pored uvek atraktivnih evropskih metropola, klijentima nude i egzotična odredišta – poput Brazila, Japana i Indije. Za ove destinacije ipak morate imati "dublji" džep ili se odreći drugih putovanja u toku godine.

MASNA TRPEZA UBIJA? Kako preživeti VREME SLAVA?

Foto: Printscreen Youtube

Vreme slava je već uveliko došlo, a ono što mnoge u ovo vreme muči jeste prekomerna konzumacija hrane i briga za višak kilograma.  Trpeze su bogate raznim đakonijama koje su često previše začinjene i previše masne, ali je, uprkos tome, teško odoleti bilo čemu što domaćin stavi pred vas.

TRIKOVI ZA KIĆENJE JELKE: Ako želite uspešnu godinu IZABERITE OVU BOJU UKRASA!

Foto: Pixabay.com

Ako je i vas uhvatila "novogodišnja groznica" sigurno razmišljate kako da delić čarobne atmosfere unesete u svoj dom.Bez obzira da li volite jednostavne i elegantne jelke ili šarene i vesele, prepune ukrasa postoji nekoliko pravila koja vam mogu pomoći da ukrašavanje završite brže, a da budete veoma zadovoljni rezultatom.

5 IDEJA kako da sami napravite novogodišnje ukrase! (FOTO+VIDEO)

Euforija uoči novogodišnjih praznika je sve veća. Kićenje jelke je neizostavni deo božićnih praznika. Dok jedni razmišljaju koji bi novi ukras mogli da kupe, Pink.rs vam predstavlja kako sami da ih napravite. Vrlo su jednostavni za pravljenje, izgledaju veoma dekorativno, a najbitnije je da i deca mogu da pomognu.

Foto: Youtube printscreen, Pixabay

Koliko vam novca treba za jelku i novogodišnje ukrase? (FOTO)

Foto: Pixabay.com

Svečano okićena novogodišnja jelka, iako je tek sredina decembra, već je zasijala u mnogim domovima, međutim ima onih koji je još nisu ni kupili. Kuglice, lampice, zvezdice, zvončići - samo su neki od detalja koje mora imati novogodišnja jelka da bi izgledala kao iz časopisa. Svi koji ove godine planiraju da kupe novu jelku i ukrase, mogu da ih kupe u hipermarketima, na pijacama i kod Kineza.

MOGU VAS UBITI! Ove ukrase nikako NE SMETE da kupujete!

Električni lampioni sa kojima se kite jelke ove godine su lošijeg kvaliteta više nego ikada i bukvalno su opasni po život, upozoravaju agencije za zaštitu potrošača.  Većina ovih ukrasa može se naći na tezgama i u kineskim radnjama, a svaki treći je neispravan i može izazvati tragične posledice. Predsednik Nacionalne organizacije potrošača Srbije (NOPS) Goran Papović kaže da lampioni mogu začas da zapale kuću ukoliko u neposrednoj blizini ukrasnih sijalica viri makar jedna žičica iz kabla.

Foto: Pixabay.com

Ostanite uz portal Pink.rs i otkrijte sve što niste znali o novogodišnjim i božićnim praznicima u pričama koje vam spremamo.

#Božić

#Nova godina

#Običaj

#Praznik

'