AKTUELNO

Pogledajte kako jednostavno možete obogatiti dom za Novu godinu.

Euforija uoči novogodišnjih praznika je sve veća. Kićenje jelke je neizostavni deo božićnih praznika. Dok jedni razmišljaju koji bi novi ukras mogli da kupe, Pink.rs vam predstavlja kako sami da ih napravite. Vrlo su jednostavni za pravljenje, izgledaju veoma dekorativno, a najbitnije je da i deca mogu da pomognu.

1. PAHULJA

Ovaj ukras može da visi na zidu, a može i da se okači na jelku. Najvažnije je da se pravi brzo i lako, a sve što vam je potrebno je papir u boji, makaze, lepak i konac ili najlon.

Foto: Printscreen Youtube

Potrebno je napraviti kvadrat od papira, a zatim  ga presaviti na trougao, pa na još jedan trougao. Vrh trougla treba da bude na vašoj desnoj strani. Isecite tri trake na istom razmaku, ali ne do kraja papira, nek ostane bar 5 milimetara od ivica. Otvoriti papir, spojiti prva dva suprtotna isečka i zalepiti ili zaheftati, preskočiti sledeći i opet spojiti naredna dva. Okrenuti na drugu stranu i to uraditi još dva puta. Potrebno je  šest delova.

Spojiti svih šest delova Probušiti rupicu na vrhu i provući konac ili naljlon i ukras je spreman. Ako želite da ukras bude još bogatiji možete koristiti svetlucavi lepak i ukrasiti dodatno zvezdu.

2. CVET

Za ovaj ukras potreban vam je papir u boji, lepak i najlon ili konac.

Foto: Printscreen Youtube

Napravite dva kvadrata od papira, savite na trougao, pa još jednom, opsecite u oblik srca (malo mršavog) i onda isecite tri trakice. Otvorite. Srednje elipse zalepite na sredinu. Isto uradite i sa drugim kvadratom a zatim zalepite poleđinu cveta za drugi cvet.

3. VENČIĆ

Za ovaj ukras potrebna vam je plastična flaša, flomaster,  makaze, lepak, žica i boje i kuglice za ukrašavanje.

Foto: Printscreen Youtube

Plastičnu flašu obeležite flomasterom 2 santimetra od donje ivice i oko 5 santimetara od vrha, a celom dužinom boce napravite pravougaonik 2 santimetra širine. Isecite ivice, a zatim poprečno secite flašu praveći razmak od santimetra, ali ne do kraja, već do pravougaonika obeleženog flomasterom. Spojite ivice tako da dobijete prsten. Obojite i ukrasite po želji. Probušite rupice na krajevima i spojite žicom, tako da tu možete provući konac da bi ukras mogli da okačite.

4. SNEŽNA KUGLA

Za ovaj ukras vam je potrebna tegla, ukras koji staje u teglu, lepak, voda, glicerin, šljokice u boji.

Foto: Printscreen Youtube

Izaberite teglu po želji. Odvrnite poklopac i okrenite ga naopako. Izabran ukras zalepite na unutrašnju stranu poklopca, tako da kad zatvorite teglu on bude u njoj. Lepak bi trebalo da bude vodootporan. U teglu sipajte vodu, ali ne do vrha i dodajte šljokice i glicerin. Zalepite obod tegle na koji ide poklopac i dobro zatvorite teglu. Ukras je gotov, a ako želite možete ukrasiti i poklopac od tegle.

5. ZVONCE

Za ovaj ukras vam je potrebna plastična flaša, lepak, ukrasna traka, boja, žica i perlice.

Foto: Printscreen Youtube

Isecite gornji deo flaše malo ispod poklopca i oko 5 santimetara od vrha (u zavisnosti od veličine flaše). Skinite plastični poklopac i probušite rupu na sredini čepa. Na žicu nanižite perlice, tako da na dnu bude veća. Provucite žicu kroz čep i pričvrstite (pogledajte u videu). Ukrasite plastični deo po želji, a zatim lepkom spojite sa poklopcem. Dodati konac i zvonce je spremno da se okači na jelku.

Koliko god da na kraju budete, ili ne budete zadovoljni izgledom svoji ukrasa, najvažnije je da ste proveli vreme sa porodicom  i dobro se zabavili.

A.V.

#Božić

#Jelka

#Nova godina

#Ukras

'