AKTUELNO

Stavite neku od ovih biljki u kupatilo i dobićete, pre svega, čist vazduh!

Svako ko voli biljke, gaji ih zbog činjenice da one mogu da osveže životni prostor. Neke od njih to rade i bukvalno, time što prečišćavaju vazduh. Imajući to u vidu, ne postoji prostorija kojoj je to više potrebno od kupatila. U njemu su najčešći neprijatni mirisi, ali je onozbog toplog i vlažnog vazduha, veoma pogodno za gajenje nekih vrsta biljaka.

Filadendron

Ovo je česta kućna biljka, pre svega zbog lakog načina održavanja. U kupatilu će lepo izgledati ako se stavi u viseću žardinjeru, a ovaj prostor je za nju naročito pogodan, zato što voli vlagu. Samim tim, znate gde će otići para posle tuširanja!

Spatifilum

On važi za jednog od najmoćnijih prirodnih prećiščivača vazduha, tako da je potpuno logično da je spatifilum biljka kojoj je mesto u kupatilu. Još jedan razlog da ga držite tamo je činjenica da on ne voli preterano zalivanje, već će mu biti dovoljna i vlaga koja se u kupatilu svakodnevno pravi.

Aloe vera

Zdravstvene blagodeti ove biljek su brojne i već dobro poznate. Ona je takođe, sastavni deo mnogih kozmetičkih preparata koje koristimo u kupatilu, pa joj je samim tim i mesto tamo. Ne zahteva svakodnevno zalivanje, pa je zbog toga i zgodna za držanje u kupatilu, gde vam se može desiti i da zaboravite da zalijete biljke.

Orhideja

Po izgledu je veoma prefinjena i elegantna, pa baš zato ohideja može da bude pravi izbor za vaše kupatilo i da ga ulepša. Važna je i činjenica da je ona tropska biljka, tako da joj odgovara vlažan i topao vazduh. Postoji samo jedna mana, a to je da će orhideja imati manje cvetova ako u kupatilu nemate prozor, odnosno izvor prirodnog svetla.

Bambus

Pored toga što ga mnogi drže u kući jer veruju da donosi sreću, bambus je idealna biljka za kupatilo zato što mu ne odgovara da bude izložen direktnoj sunčevoj svetlosti. To je pre svega, prednost ako živite u stanu i nemate prozor u kupatilu. Bambus je i vrlo dekorativan zbog toga što ne mora da stoji u zemlji, već se može postaviti u staklenu posudu sa šljunkom u koju će se voda sipati do pola.

#Biljke

#Cveće

#Kupanje

#Toalet

'