AKTUELNO

Muškarci koji odbijaju da pomognu svojim suprugama u kućnim poslovima zapravo im čine uslugu.

Kućni poslovi su odlična fizička aktivnost za žene, pogotovo one koje su u godinama, jer doprinose njihovom zdravlju.

Istraživanja pokazuju da muškarci stariji od 65 godina provode sve manje vremena u obavljanju kućnih poslova nego žene njihovih godina. Žene starije od 65 godina provode skoro 5 sati dnevno radeći kućne poslove u poređenju sa 3 sata koliko provode muškarci.

Ista studija pokazala je da su one žene koje rade same kućne poslove zdravije, dok su one koje su dugo radile u toku dana i malo spavale tokom noći slabijeg zdravlja.

Foto: Pixabay.com

-Provođenje nekoliko sati u obavljanju kućnih poslova može da doprinese zdravlju starijih. Najzanimljivije nam je bilo otkriće da ove aktivnosti imaju različit uticaj na zdravlje polova. Dugi periodi rada sa manje ili više sna, manje od 7, a više od 8 sati, ima veze sa slabijim zdravljem kod žena i boljim kod muškaraca, rekao je autor istraživanja Nikolas Adjei sa Instituta za istraživanje prevencije i epidemiologiju u Nemačkoj.

Dnevno, muškarci provode 88,7 minuta dnevno u kuvanju, čišćenju i odlasku u kupovinu, dok žene za to utroše 217,9 minuta u toku dana, piše Daily Star. Ali, žene provode manje vremena u sređivanju dvorišta i bašte i opravkama u kući i to 38,5 minuta nasuprot muškarcima koji za to utroše 68,8 minuta dnevno.

#Kuća

#Posao

'