AKTUELNO

Prema Feng shui filozofiji pojedine stvari u našem domu mogu privlačiti negativnu energiju i blokirati pozitivnu. Upravo zbog toga potrebno je što pre osloboditi se takvih predmeta.

1. Suvo cveće

Budući da biljke simbolizuju rast i napredak, osušeno cveće ili uvenule biljke prema Feng šui tradiciji treba odmah izbaciti iz kuće. Staro i uvenulo cveće predstavlja stagniranje i ne dopušta napredak u bilo kom smeru. Zato se odmah rešite starog buketa koji brižljivo čuvate i odaberite novi koji će osvežiti vaš prostor.

2. Slomljeni predmeti

Prema filozofiji feng šuija, okrnjeni, polomljeni i nefunkcionalni predmeti s vremenom se na negativan način manifestuju u vašem životu. Mnogo je bolje, prostor ostaviti prazan nego u kući držati slomljene i nefunkcionalne predmete, smatraju stručnjaci za Feng šui.

Foto: Pixabay.com

3. Neželjeni pokloni

I pored pozitivnih namera, mnogi od nas su sigurnom bar jednom dobili poklone koje nisu hteli. Iako možete da cenite gest, držanje neželjenog predmeta utiče na naš mir i sreću. Zato najbolje donirajte ili poklonite drugoj osobi takve predmete.

#Energija

#Feng šui

#Kuća

'