AKTUELNO

Posebno ukoliko ne stanujete u sopstvenom stanu, te ne bi trebalo da menjate originalni izgled životnog prostora, iz koraka u korak vodimo vas u avanturu - kako da napravite samo roletnu i zaštitite se od sunca.

Protiv vrućina, jake dnevne svetlosti... Za sve ima leka! Čak i ako niste u prilici da u ovom trnutku priuštite sebi prave roletne, ove koje ćete sada naučiti da napravite biće vam odlična zamena, i neće vam "upadati u oči".

Potražite u prodavnicama prostirku, koju bi obično noili na plažu. Prostirka je, kako i sami možete primetiti, sa jedne strane od trske, a sa druge od aluminijumske folije.

Prislonite prostirku uz prozor, tako da strana od aluminijuma bude prislonjena uz staklo, a fiksirajte je tako što gornji deo prostirke zaglavite prilikom zatvaranja prozora.

Ne slušajte muziku u automobilu!

Na prostirci se nalaze i crne trake od lastiša pomoću kojih možete vezati prostirku za prozor ili garnišnu. Trake su često slabog kvaliteta, ali kada se pokidaju možete sami dodati nove trake ili lastiše koje imate kod kuće.

Ukoliko imate venecijanere, postižete još bolji efekat, tako što postavite prostirku iza venecijanera, a ona će zbog čvrstine stajati, čak iako su vam neki prozori fiksni (ne otvaraju se) pa ne možete da je zaglavite pri zatvaranju.

Efekat zamračenja je zagarantovan, a cena ove prostirke kreće se od 200 do 300 dinara, a možete je nabaviti u skoro svakoj radnji za kuću ili u samoposluzi. Ovo je rešenje idealno i za podstanare koji ne mogu da investiraju u roletne za stan koji će možda uskoro napustiti, a često i ne smeju da izvode radove zbog zabrane stanodavca.

#Sunce

#zaštita

'