AKTUELNO

Psihologija čoveka može se odraziti na uređenje radnog i životnog prostora, što neretko otkriva i karakter osobe.

Da li vam je sto zatrpan prljavim šoljicama od kafe? Na njemu se nalazi i heftalica u boji? Ili se na vašem stolu ne nalazi ništa osim jedne olovke? Izgled vašeg radnog stola, tačnije predmeti koji se na njemu nalaze, mogu da otkriju mnogo o vama.

1. Heftalica u boji

Mnogo vremena provodite 'surfujući' po lajfstajl portalima i maštate o tome da od svog profila na Instagramu napravite nekakav biznis. Redovno na društvenim mrežama objavljujete fotografije vaših sunčanih naočara uz šoljicu jutarnje kafe.

Glavna ste organizatorka poslovnih prazničnih zabava i šaljete mejlove u kojima druge podsećate na rođendane kolega. Zbog toga vas svi vole.

“Izgled radnog stola može otkriti puno o osobi, pa čak i ono što pokušavate da skrijete, poput toga da ne volite svoj posao'"

2. Podsetnik za obaveze

Zaokruživanje obavljenih zadataka u rokovniku jako vas ispunjava, što vas čini praktičnom osobom. Draže su vam fizičke knjige od elektronskih, kuvanje od ručanja u restoranu, gledanje filmova u bioskopu od gledanja kod kuće, te na posao više volite da nosite klasičnu odeću nego trendi krpice.

Foto: Pixabay.com

Drugi vas stalno pitaju da im preporučite dobro vino ili knjigu. Neki vas možda smatraju snobom, ali vi ste samo dama koja zna što voli.

Pročitajte još: PROVERITE KOLIKO STE MENTALNO JAKI: Ako radite nešto od ovih 10 stvari, U OZBILJNOM STE PROBLEMU!

3. Nekoliko prljavih šoljica od kafe

Drama za vas počinje već rano ujutro, bilo da je reč o prepirki s partnerom, neposlušnoj deci, pasivno-agresivnom cimeru, saobraćajnoj gužvi na putu ka poslu. Do osam sati ujutro vi ste već svašta proživeli i do detalja ćete to ispričati još pospanim kolegama.

Foto: Pixabay.com

S vedrije strane, stručnjak ste u vođenju posla dok ste još mamurni i u fioci radnog stola uvek držite majicu, haljinu ili par cipela kako biste se po potrebi presvukli ili preobuli. Takođe, znate sva najbolja mesta za 'after work' zabavu.

4. Olovke u svim bojama

Ponosni ste na vaše profile na Instagramu i Pinterestu i nije vam jasno zašto neki ljudi iz kancelarije nisu vaši sledbenici na društvenim mrežama. Uvereni ste da time oni gube. Stručnjak ste za pripremu zdrave hrane, znate da napravite kolače bez glutena i svima govorite kako su palačinke od kvinoje odlične.

Foto: Pixabay.com

Razmišljate o tome da različitim bojama označite police za knjige, jer će izgledati kul i živcira vas kad jedini idejama doprinosite poslovnom sastanku. Ipak, potajno uživate u tome.

Pročitajte još: DOBRO POGLEDAJTE SVOJE RUKE! Možda ste skloni PROBLEMIMA!

5. Jedna olovka i gotovo ništa drugo

Mrzite svoj posao i jedva čekate kraj radnog vremena. Tokom pauze za ručak šaljete molbe za druge poslove. Umesto da obavljate radne zadatke, većinu vremena provodite 'surfujući' po internetu i održavajući vaš profil na LinkedInu.

Foto: Pixabay.com

Živite iz dana u dan, a utehu pronalazite u jogi, meditaciji, kafi ili citatima. Povremeno date sebi oduška pa zaplačete na poslu u WC-u, a zatim se opet saberete.

6. Slike mačaka

Samoprozvana ste kancelarijska čudakinja, koja govori internet rečnikom i sve obaveštava o novostima na Instagramu.

Verovatno radite u nekom društvenom mediju ili u kompaniji koja se bavi nekom drugačijom vrstom marketinga gde možete biti čudni koliko želite i nazivati to 'brendiranjem'.

Foto: Pixabay.com

Volite upečatljive ogrlice i da gledate kolege kako vas podcenjuju samo zbog toga što nosite ženstvene haljine. Niko vas ne smatra pretnjom pa sa skrivenim smeškom sa šefom vodite pregovore o povećanju plate, ali da vaše kolege ne znaju.

#Dom

#Karakter

#Posao

#psihologija

'