AKTUELNO

Ukrasni jastuci različitih oblika i dezena. Uklapaju se savršeno i u moderan dizajn, pa tako nameštaj u minimalističkoj formi potpuno "oživi" kada mu dodate ove "naslonjače" različitih veličina i boja

Udobni, šareni, čupavi ili svedeni, ozbiljni i glatki, ukrasni jastuci nam ulepšavaju prostor i čine ga baš onakvim kakav želimo da bude. Odavno su prestali da imaju samo funkciju podmetača za glavu, a pomoću njih lako možemo promeniti izgled celokupnog enterijera, bez većeg ulaganja novca u kupovinu novog nameštaja.

Dosadio vam je izgled vaše spavaće sobe? Promenite ga za tili čas uz nekoliko jastuka iste veličine, ali različitih, pastelnih boja, uz dodatak dva tamnija, a sve ih uklopite sa koloritima prekrivača za krevet. Dobićete potpuno osvežen prostor za nove snove u boji. Ukoliko imate krevet sa sjajnim, kožnim uzglavljem svetle boje, oplemenite ga tako što ćete po njemu poređati raskošne, svilene ili satenske jastuke sa kombinacijom somota, "uvezane" trakama sa nežnim kićankama, koje će mu dodati notu baroknosti, a vama doneti dah nekog dalekog kraljevstva.

Ukrasni jastuci uklapaju se savršeno i u moderan dizajn, pa tako nameštaj u minimalističkoj formi potpuno "oživi" kada mu dodate ove "naslonjače" različitih veličina i boja, koje se slažu sa slikama na zidu, ističući im lepotu. Svojim bojama mogu "razbiti" i jednoličnost bež nijanse, ako vam je dnevni boravak u tom tonu, čineći dvosed vedrijim i udobnijim. Veliki tabure jastuci za sedenje hit su već nekoliko godina, a sada su najmoderniji oni sa indijskim, šarenim motivima, koji se odlikuju bogatstvom kolorita.

Sobu vašeg mališana jastucima možete učiniti da bude kao iz bajke. U obliku meseca, zvezde, oblačka, oni će se ponosno šepuriti sa zida iznad kreveta, dok u njega ubacite još nekoliko različitih, veselih dezena i oblika. Slobodno nek jedan, mekani i veći, završi na podu, gde će biti omiljeno mesto za sedenje, a na merdevine pored postavite one u obliku psa, dinosaurusa, kita ili neke druge životinje koju vaše dete voli. Poigrajte se, zakačite mu još koju, manju, tufnastu jastuče-zvezdicu na zid, a na fotelju spustite jastuk sa modernim printom, vedrih boja.

Iznenadićete se koliko jedan meki jastuk može učiniti deo pored prozora privlačnim kutkom za čitanje i sanjarenje, dok gledate kroz staklo. Samo ga stavite u ćošak i spustite glavu na njega ili ih poređajte nekoliko uz prozor i pozovite prijatelje da, naslonjeni na njih, sede na drvenoj dasci, zakucanoj ispod prozora. Odlično će se ovi meki podmetači uklopiti i na vašoj terasi, a, ukoliko imate drvenu klupu, na nju postavite one u obliku srca, koji će je momentalno učiniti romantičnom.

#Dom

#Kuća

'