AKTUELNO

Držati korak sa aktuelnim trendovima u uređenju doma je veoma teško i skupo. Zato izaberite stil koji je vanvremenski, umesto prolaznih trendova. Evo deset predloga za uređenje doma, koji će učiniti da vaš prostor izgleda moderno godinama unapred.

1. Minimalizam

Koja god godina da je u pitanju, manje je uvek više. Što manje zatrpate police i stolove, to će bolje izgledati vaš dom - i manje ćete brisati prašinu! Isto važi i za izgled svake sobe. Birajte nameštaj koji je proporcionalan u odnosu na dimenzije sobe, tako da prostor ne izgleda prenatrpano.

2. Naglašene boje

Boje koje su u trendu se menjaju iz godine u godinu i iz sezone u sezonu, ali u prostoru je uvek potrebno da postoji poneka jarka boja, koja će ga otvoriti. Umesto da investirate u narandžasti kauč ili krečenje dnevne sobe u plavu akvamarin boju, izaberite jastučiće, vazu ili neku umetničku sliku u jarkim bojama. Ove stvari lako možete zameniti svake sezone ili jednom godišnje.

3. Funkcionalni nameštaj

Koliko god da je šik ta uglasta stolica sa niskim sedištem iz časopisa, nemojte kupovati nešto što je neudobno za sedenje. Isto važi i za staklene stočiće (prevelika šansa za lomljenje) i police sa malo prostora. Kupite nešto što možete da upotrebite i iskoristite, a ne da mu se divite izdaleka.

4. Komfor (udobnost)

Kao i funkionalnost, udobnost je važan faktor prilikom kupovine nameštaja. Koliko god da je dekorativan, zamenite kauč ako na njemu ne možete da se odmorite. Kupite nešto što izgleda lepo i na čemu ćete se osećati lepo.

5. Kvalitet pre kvantiteta

Ako imate police, to ne znači da morate sve da ih popunite, isto važi i za zidove - ne mora svaki centimetar da bude pokriven nekom slikom ili fotografijom. Birajte umetničke slike i dekorativne predmete mudro: kupujte ređe, ali kvalitetne i unikatne predmete umesto da kupite nešto (bilo šta) samo da biste popunili prazan prostor na zidovima.

6. Prirodno osvetljenje

Ako morate da kupite zavese za prozore, birajte one koje propuštaju više svetlosti. Tamo gde je prirodno svetlo minimalno, uložite u najkvalitetnije osvetljenje koje će vašem prostoru dati izgled prirodnog osvetljenja.

7. Trajnost

Uvek je bolje da se "otvorite" za nešto što će odoleti zubu vremena, nego za nešto što je u trendu, a loše napravljeno. Potrošićete istu sumu novca na nekoliko jeftinih, nekvalitetnih predmeta umesto jednog kvalitetnog komada. Kupujte mudro!

8. Topli tonovi

Nijanse poput karamele, šljive ili oker su neprolazne, jer one daju toplinu vašem prostoru. Bilo da krečite sobu u neku toplu boju ili birate detalje u ovim bojama, vaš dom će izgledati šik i udobno, bez obzira na najnovije trendove.

9. Nijanse sive

U modnoj industriji i uređenju doma, sive nijanse ne izlaze iz mode. Od mekših tonova do hladnijih, sa primesama plave, ova boja izgleda dobro bilo gde - uključujući kuhinjske elemente, zidove i dekorativne predmete.

10. Pametno odlaganje stvari

Dobra organizacija čini srećan dom! Imati dobra rešenja za odlaganje stvari je uvek u modi i omogućava da vaš dom uvek bude uredan. Od klasičnih polica za knjige do kuka od kovanog gvožđa, lako možete napraviti deo za odlaganje stvari koji se uklapa u estetiku i dizajn vašeg doma.

Najlakši načini za osveženje svakog doma

Ne mora svaki komad vašeg nameštaja da spada u kategoriju "za sva vremena". Zapravo, praćenje poslednjih trendova će vaš dom učiniti svežim i zabavnim. Naravno, kupujte one predmete koje možete lako da promenite iz sezone u sezonu. Priuštite sebi navlake za jastučiće sa modernim printovima ili obojite jedan zid u neku modernu boju. Koliko god da se trendovi smenjuju, ovo je nešto što možete menjati lako i bez velikih ulaganja.

#Dom

#Kuća

'