AKTUELNO

Ima li savršenije biljke od one koja može da se zaliva jednom u 4 meseca?

Aspidistra

Je cveće koje toleriše ulove života koji bi ubili svaku drugu biljku. Prilagođena je da sveta u debeloj hladovini, a može da podnese sunčevu svetlost samo 1 sat dnevno i veoma malo vode.

Zamija

Ova biljka nam dolazi iz Afrike. Uprkos poreklu, Zamija ne voli pustinjsku klimu. Voli umereno svetlo, podnosi čak i veoma senovito mesto, a dobro funkcioniše i u prostoru bez prozora, sve dok ima fluorescentno osvetljenje. Osim toga što pročišćava vazduh, ova biljka ima moć da skladišti vodu u svojim debelim stabljikama pa može da izdrži i 4 meseca bez zalivanja.

Difenbahija

Difenbahija voli sušu, tako da vodite računa o tome da je ne zalivate prečesto. Isto joj tako ni sunce nije drago. Najbolje će rasti ako je zaboravite u nekom tamnom uglu prostorije. Međutim, deca i kućni ljubimci se moraju držati dalje od ove biljke jer u slučaju žvakanja ili gutanja njenog lista može doći do oticanja jezika.

Dracena

Dracena ili srećni bambus vodi poreklo iz Afrike. Voli mnogo vlage pa može da raste direktno iz čaše vode. Najviše voli mesta kao što su kupatila, sa dosta vlage i malo svetlosti.

Fitonija

Fitonija je biljka koja može savršeno da raste pod veštačkim svetlom. Zahteva izuzetno malo vode. Veoma je dekorativna i savršena je za kancelarije.

#Dom

'