separator
Info
ZABAVAAKTUELNO

lifestyle

TRIKOVI ZA PROLEĆNO SPREMANJE DOMA! Ovako će vam kuća zablistati, a nećete se namučiti!


Poslušajte ove savete i sredićete kuću cakum pakum očas posla.


Čišćenje doma ume da bude izuzetno dosadno i iscrpljujuće i mnoge domaćice se hvataju za glavu dok rade kućne poslove. S obzirom na to da je vreme prolećnog sređivanja donosimo vam neke savete koji će vam olakšati posao.

Rešite se nepotrebnih stvari

Kada odlažete zimsku garderobu, punite ormar prolećnim stvarima i pravite generalku u stanu, bitno je da se rešite suvišnih stvari iz kuće. Nekad je jako teško odreći se sitnica iz prošlosti koje vam znače i podsećaju na nekkog, ali ukoliko nešto niste koristili proteklih godinu dana, verujte, da možete bez toga.

Napravite plan

Znajte da se uvek prvo čiste prostorije koje su manje prometne, a zatim se polako prebacujete u prljavije prostorije, kao što je, kuhinja. Bitno je da uvek čistite od vrha prema dnu, kako prljavština bi bi pala na čist pod, već na prljavi. Takođe, dok usisavate, uvek idite unazad, kako ne biste svuda raznosili prljavštinu.

Počnite od zidova   

Zidovima verovatno nije neophodan novi sloj boje, ali detaljno čišćenje prašine jeste. Zato prebrišite zidove suvom krpom od mikrovlakana. Međutim, ako su zidovi grubo rađeni, onda je bolje da koristite perušku.

Prozori i zavese

Ako su vam zavese preteške za pranje, možete ih samo pokvasiti i staviti u sušilicu na 15 minuta. Dok se one suše, vi se bacite na pranje prozora i njihovih okvira. Kako biste izbegli peglanje zavesa, kada se prozori osuše, zakačite ih odmah vlažne.

Lampe i slike

Prebršite ih mokrom krpom, a možete ih i usisati posebnim nastavkom na usisivaču. Slike i uokvirena ogledala skinite sa zidova i detaljno prebrišite. Tepisi i podovi Dok usisavate prostorije trudite se da malo razmaknete nameštaj sa tepiha i pomerate ga. Ako imate parket, najbolje ćete ga očistiti čistačem na paru.

Ustajali vazduh

Osim širom otvorenih prozora, prirodne sveće će najbolje pročistiti vazduh. Sveće sa mirisom lavande su odlične jer odmah unose novu, prolećnu svežinu u vaš dom.

Vesti Minut dva

Nacionalni Dnevnik

Komični video i skrivena kamera

Komentari • 0

Komentari uvredljivog sadržaja neće biti odobreni.

korisnik

povezane vesti